Το Ισραήλ είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Νέων Γυναικών, στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 Β’ Κατηγορίας, με την Έλενα Μποσγανά, με δηλώσεις στην στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, να αναφέρεται στην σημασία της αναμέτρησης της Παρασκευής (15/7, 17:15).
“Είναι δύσκολες αυτές οι διοργανώσεις και κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και τόσο”, τονίζει η Μποσγανά, η οποία είναι από τις πρωταγωνίστριες όχι μόνο της ελληνικής ομάδας, αλλά και της διοργάνωσης συνολικά: “Δεν πρέπει να χάνεις το στόχο σου, που δεν μπορεί να είναι άλλος από το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε την άνοδο, αλλά αν πάμε να δούμε το τελευταίο παιχνίδι, κάτι θα έχουμε χάσει στην πορεία. Όλη η ομάδα πλέον εστιάζει σε αυτό το ματς. Έχουμε το πλάνο, έχουμε μιλήσει με τον προπονητή και προχωράμε να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμες, γιατί ξέρουμε πως αν νικήσουμε αύριο οι πιθανότητες για άνοδο είναι πολύ μεγάλες”.
Η Μποσγανά και οι συμπαίκτριές της βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν χθες και σήμερα, μετά από τέσσερις αγώνες σε τέσσερις μέρες. Η Ελληνίδα φόργουορντ δεν στέκεται στην ταλαιπωρία των συνεχόμενων αγώνων, αλλά για μία ακόμη φορά, όπως το συνηθίζει, προτιμά να δει τα θετικά που προκύπτουν: “Τα συνεχόμενα παιχνίδια μας έδωσαν την ευκαιρία να βρούμε ρυθμό ως ομάδα. Γιατί κι εγώ μπήκα πιο αργά στην προετοιμασία και έπρεπε να μάθουμε η μία την άλλη. Ήταν κάτι με βοήθησε και πιστεύω μας βοήθησε συνολικά να βρούμε τα πατήματά μας ως ομάδα”.
Άλλωστε δεν βρέθηκε και σε… άγνωστο περιβάλλον: “Νιώθω πραγματικά καλά ανάμεσα στα κορίτσια. Με τα περισσότερα έχουν ξαναπαίξει. Είμαστε σχεδόν η ίδια ομάδα που πήρε την άνοδο το 2018. Έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας και νομίζω πως είναι κάτι που μας έχει δώσει “πόντους” σε αυτή τη διοργάνωση”.
Η Ελλάδα βγαίνει από έναν ανταγωνιστικό όμιλο για πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, όπως παρατηρεί η Μποσγανά, βγάζοντας από την εξίσωση το παιχνίδι με την Αλβανία και πλέον “πέφτει” πάνω στο Ισραήλ: “Είναι μια πολύ μαχητική ομάδα, πιέζει πάρα πολύ, σουτάρει καλά και τρέχει. Όλα αυτά μας λένε ένα πράγμα: Πως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένες, να μειώσουμε τα λάθη μας στο μικρότερο δυνατό αριθμό και να είμαστε εκεί για 40 λεπτά. Αν τα καταφέρουμε αυτά πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό”.