Skip to main content

Νικολαΐδης: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το κεφάλι»

Το κεφάλι ψηλά θέλει να διατηρήσει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ενόψει της συνέχειας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Ισραήλ.  

«Να πούμε ότι είμαστε καλά, ψέματα θα πούμε… Καλά δεν είμαστε», είναι τα πρώτα του λόγια, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Ποντγκόριτσα, για να συνεχίσει τον δικό του μονόλογο: «Από την άλλη αν πούμε ότι πειράζει και σταθούμε πάνω από το αποτέλεσμα μόνο καλό δεν θα μας κάνει. Δεν μπορείς να στέκεσαι σε ένα αποτέλεσμα. Είναι κάτι που ισχύει είτε κερδίσεις, είτε χάσεις».

Ο Έλληνας γκαρντ δεν δείχνει να αναζητά δικαιολογίες. Ούτε καν στην καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα για κοντά στα 40 λεπτά: «Αν αρχίσεις να αναζητάς δικαιολογίες, έχασες το στόχο. Όπως περιμέναμε εμείς, έτσι περίμενε και το Ισραήλ. Δεν ήταν εκεί το πρόβλημα».

Μια αιτία της ήττας κρύβεται στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης: «Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα, γιατί από την αρχή βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ. Ήμασταν νωθροί, στατικοί στην επίθεση, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε, ίσως υποτιμήσαμε και λίγο τον αντίπαλο και δεν είναι κακό να το πούμε και όλα αυτά μας στοίχισαν και χάσαμε. Είναι μια καλή, σκληρή ομάδα».

Το μυαλό του βρίσκεται ήδη στη συνέχεια: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το κεφάλι. Να δούμε τι έγινε σήμερα το βράδυ μεταξύ μας και με τους προπονητές μας, να δούμε τι έφταιξε και αύριο να παρουσιαστούμε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και πιο έτοιμοι πνευματικά. Να δώσουμε το 100%, γιατί θα χρειαστεί απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ιταλία. Αυτό είναι που πρέπει να γίνει αν θέλουμε να νικήσουμε».

Ο στόχος έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει: «Εννοείται πως δεν αλλάζει. Κοιτάμε πάντα ψηλά ως ομάδα και ως χώρα στο μπάσκετ. Δεν αλλάζει ο στόχος μας. Μόνο ψηλά».