Skip to main content

ΝΒΑ – Στους Σπερς το νο1 του Draft, κάτοικος Σαν Αντόνιο ο Γουεμπανιαμά (vids)

Ενθουσιασμός έχει φέρει στους Σπερς το δικαίωμα επιλογής του νούμερο 1 του NBA Draft, καθώς αυτό σημαίνει πως ο Βίκτορ Γουεμπαμπανιαμά θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Σπερς και Πίστονς είχαν από 14% πιθανότητες για την απόκτηση του νο1 του draft, με το Σαν Αντόνιο να είναι τελικά αυτό που χαμογέλασε στο τέλος. Αντίθετα, το Ντιτρόιτ έπεσε στο νο5, καθώς είδε να το ξεπερνάνε οι Χόρνετς, Μπλέιζερς και Ρόκετς.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Γουεμπανιαμά, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός πως οι Σπερς θα είναι ο νέος προορισμός της καριέρας του.

"Υπάρχει μία ξεχωριστή σχέση ανάμεσα στη Γαλλία και τους Σπερς λόγω Τόνι Πάρκερ και Μπορίς Ντιαό. Ξέρω πως η μισή Γαλλία, αν όχι ολόκληρη, ήθελε να πάρουν οι Σπερς το No1 pick στο Draft. Κοιτούσα τους πάντες στο δωμάτιο, ήμουν χαρούμενος. Όχι να το παινευτώ, αλλά ήξερα πως θα συμβεί αυτό. Βιντεοσκόπησα τον εαυτό μου να το λέει καθώς πήγαινα στην προπόνηση το πρωί. Μου το είπε το σύμπαν. Τα όνειρα, τα προαισθήματα, βγαίνουν κάποιες φορές", υποστήριξε ο Γάλλος άσος.

Εξίσου ενθουσιασμένοι, ωστόσο, εμφανίστηκαν και οι ιθύνοντες των Σπερς. Χαρακτηριστική η αντίδραση του Πίτερ Τζον Χολτ, chairman of Sports & Entertainment των Σπερς, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα, μόλις κατάλαβε ότι η ομάδα του θα πάρει το νο1 του Draft και ως εκ τούτου τον Γουεμπανιαμά.

Η σειρά επιλογής για τον πρώτο γύρο του NBA Draft 2023

Σπερς

Χόρνετς

Μπλέιζερς

Ρόκετς

Πίστονς

Μάτζικ

Πέισερς

Γουίζαρντς

Τζαζ

Μάβερικς

Μάτζικ

Θάντερ

Ράπτορς

Πέλικανς

Χοκς

Τζαζ

Λέικερς

Χιτ

Γουόριορς

Ρόκετς

Νετς

Νετς

Μπλέιζερς

Κινγκς

Γκρίζλις

Πέισερς

Χόρνετς

Τζαζ

Πέισερς

Κλίπερς