Skip to main content

Κολέ - Θα γράψει double double ο Γουεμπανιάμα από την πρώτη του σεζόν

Σίγουρος εμφανίστηκε ο προπονητής του Βίκτορ Γουεμπανιάμα σε Μετροπολιτάν και Εθνική Γαλλίας Βενσάν Κολέ για την απόδοση του Γάλλου σούπερ σταρ στο NBA.  

Μετά το τέλος της γαλλικής λίγκας ο 60χρονος τεχνικός δήλωσε:

Νομίζω ότι θα έχει περίπου 20 πόντους κατά μέσο όρο και δεν θα είναι μακριά από τα 10 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Σίγουρα θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής. Πιστεύω ότι θα κυριαρχήσει σύντομα. Σε αντίθεση με όσα ακούγονται δεξιά και αριστερά, δεν είναι πιο δύσκολο να παίξεις ενάντια στους περισσότερους αμυντικούς στο NBA. Πάνω από όλα, υπάρχει μικρότερη ανοχή στις επαφές. Δεν θα υπάρχουν πολλοί Τζον Μπράουν ή Τσαρλς Καχούντι απέναντί του.

Εκτός των άλλων, έχει δείξει ότι είναι ένας παίκτης που ξέρει να προσαρμόζεται. Θα αποκτήσει εμπειρία πολύ σύντομα. Εξελίσσεσαι πολύ γρήγορα σε αυτές τις ηλικίες. Δεν είναι καν 19 μισό. Μην ξεχνάτε ότι αυτή ήταν η πρώτη ολόκληρη σεζόν του με πολλά λεπτά συμμετοχής.

 

Είναι φυσιολογικό να εκπλήσσεται κάποιος με όλα αυτά που κάνει τόσο καλά, αλλά θα έχει ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη. Θα σκληρύνει σωματικά. Δουλεύει πολύ. Δεν χρειάζεται να αλλάξει τη μορφολογία του, είναι μέρος των ικανοτήτων του. Η μηχανική του είναι εξαιρετική για έναν παίκτη με αυτό το ύψος και δεν θα είναι ίδια αν βάλει 15 κιλά. Δεν χρειάζεται να μεταμορφωθεί, αλλά θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να δυναμώνει", είπε μεταξύ άλλων ο Κολέ.