Skip to main content

Μπογκντάνοβιτς για Γιόκιτς: «Τυχερός που δεν αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα ή Παρτιζάν»

Το εγκώμιο του Νίκολα Γιόκιτς έπλεξε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, με τον Σέρβο γκαρντ να μιλά για την γνωριμία του με τον «Τζόκερ» και το πόσο καλό έκανε στην καριέρα του το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε σε κάποια εκ των Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της κόντρας των δύο ομάδων.

«Μου φαίνεται απίστευτό όλο αυτό με τον Γιόκιτς. Τον γνώρισα από μικρή ηλικία. Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι ενός κοινού φίλου, όπου είχε έρθει να παίξουμε Playstation. Ήταν ήσυχος και ήρεμος. Δεν είχαμε σκεφτεί καν ότι κάποια μέρα θα πανηγύριζε πρωτάθλημα στο ΝΒΑ σε μερικά χρόνια. Ήταν τρομερή όλη η διαδικασία, για να γίνει πρωταθλητής», δήλωσε αρχικά ο Σέρβος γκαρντ στο ESPN για να προσθέσει:

«Ένας πολύ καλός σουτέρ για το ύψος του, που ξέρει να πασάρει. Αλλά, ξεχώριζε για τον τρόπο που ελέγχει το παιχνίδι και αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να παίζεται το μπάσκετ. Σκέφτεται κάθε δευτερόλεπτο που είναι στο παρκέ. Ακόμη και πριν μπει δεν σταματάει να δουλεύει. Δεν χαλάει το μυαλό του την ώρα του ματς. Επίσης, άνοιξε έναν διαφορετικό δρόμο για τα παιδιά που παίζουν σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς μέχρι πρότινος φαινόσουν περισσότερο αν έπαιζες σε μεγάλες ομάδες. Πιστεύω ότι ήταν τυχερός που δεν αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα ή Παρτίζαν. Οπότε, όλα τα έχει κάνει μόνος του, που για πολλούς είναι δύσκολα στην αρχή».