Skip to main content

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Αισθάνομαι ότι κάποιοι παίκτες πάνε στην γραμμή των βολών για λιγότερη επαφή από ότι εγώ»

Δηλώσεις μετά την ήττα από τους Πέισερς έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα σταρ να σχολιάζει μεταξύ άλλων και τις αποφάσεις των διαιτητών. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ηγέτης των Μπακς:

Για την ατάκα του Γκρίφιν μετά το ματς με τους Πίστονς ότι πρέπει να προστατεύει τον Γιάννη και να μιλάει περισσότερο στους διαιτητές για τα φάουλ που γίνονται στον "Greek Freak" και δεν καταλογίζονται:

«Το εκτιμώ αυτό. Όταν κάποιος με καλύπτει μία φορά, εγώ τον καλύπτω 1.000 φορές. Ως παίκτης είναι ωραίο να ξέρεις ότι έχεις την στήριξη του προπονητή σου. Χθες μιλήσαμε με τον κόουτς και ξέρω ότι με στηρίζει. Προσπαθώ και εγώ να τον στηρίζω. Είδατε το παιχνίδι. Εκτέλεσα 18 βολές, αλλά νομίζω ότι μου έγιναν περισσότερα φάουλ.

Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ περισσότερη επαφή στο παρκέ πάνω μου από τα σφυρίγματα που δίνονται. Αισθάνομαι ότι κάποιοι παίκτες πάνε στην γραμμή των βολών για λιγότερη επαφή από ότι εγώ. Εμένα με τραβάνε συχνά ας πούμε και δεν δίνεται κάτι. Κάποιες φορές δεν το νιώθω καν, αυτό είναι το τρελό. Μετά βλέπω το VIDEO και καταλαβαίνω ότι κάποιος με τράβηξε.

Δεν μου αρέσει όμως να κάνω flopping, προσπαθώ απλώς να πάω στο καλάθι και να οδηγήσω την λίγκα στην κατηγορία "καλάθι και φάουλ". Κάποιες φορές το τεχνικό επιτελείο και ο κόουτς βλέπουν πράγματα και λένε στους διαιτητές ότι πρέπει να σφυρίζουν τα φάουλ.

Σήμερα ήταν ατυχές ότι αποβλήθηκε, τον χρειαζόμασταν, αλλά εκτιμώ ότι με στηρίζει, αλλά και τους συμπαίκτες μου και θα κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε για να τον στηρίξουμε».

Για τους 54 πόντους που σημείωσε και πώς αισθάνθηκε το σώμα του:

«Προφανώς ήμουν κουρασμένος. Χθες δεν έπαιξα πολύ, αλλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι δεν αφορά το πόσο παίζω, αλλά η προετοιμασία για τον αγώνα. Τα σουτ πριν από το παιχνίδι, τα βάρη, η αποθεραπεία, νέα σουτ, το ζέσταμα και το παιχνίδι. Είτε παίζω 15 είτε 35 λεπτά δεν μου κάνει διαφορά, πάλι νιώθω κουρασμένος.

Σήμερα ήμουν κουρασμένος, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε και να δώσουμε ό,τι έχουμε. Προφανώς στην αρχή του αγώνα οι Πέισερς είχαν περισσότερη ενέργεια, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό χωρίς τον Λίλαρντ. Μετά γυρίσαμε στο ματς, παίξαμε ζώνη και τους κατεβάσαμε τον ρυθμό, τους υποχρεώσαμε σε κακά σουτ.

Στο 2ο μέρος είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά έβαλαν σουτ, κάναμε λάθη, εγώ έκανα λάθη και δεν σούταρα επειδή ήμουν εξαντλημένος. Βγήκαν όμως πολλά θετικά πράγματα σήμερα. Πρέπει να βελτιωθούμε. Οι ομάδες σκοράρουν πολλούς πόντους εναντίον μας και πρέπει να βελτιωθούμε».

Για τις άμυνες ζώνης που εφαρμόζουν οι Μπακς, ενώ επί Μπουντενχόλζερ αυτό δεν το έκαναν σχεδόν ποτέ:

«Δουλεύει η ζώνη. Δούλεψε κόντρα στους Πίστονς, δούλεψε και σήμερα.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι αυτό δουλεύει, αφού κατεβάζουμε τον ρυθμό των ομάδων, τους υποχρεώνουμε σε άσχημα σουτ, δεν μπορούν να παίξουν ένας με έναν μαζί μας. Το κάναμε με τους Νετς και με τους Ράπτορς.

Δουλεύει και είναι καλό να το έχουμε σαν επιλογή στην κανονική περίοδο και ίσως χρησιμοποιήσουμε και στα playoffs».