Skip to main content

Γ. Αντετοκούνμπο: «Κάποιες φορές θα πρέπει να πάρω 20 σουτ, κι άλλες θα υπάρχει ένα τείχος από παίκτες μπροστά μου»

Οι Μπακς κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των μαχητικών Μπουλς και νίκησαν στην παράταση με 133-129 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέλυσε τα δεδομένα του αγώνα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ηγέτης των «Ελαφιών»:

«Είχαμε καλά σουτ στην παράταση. Όλοι ήταν επιθετικοί, ο Μπρουκ, ο Κρις, εγώ. Καταφέραμε να εκτελέσουμε. Δεν ήμασταν βιαστικοί. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη, εξέλιξη για την ομάδα μας. Έχουμε βρεθεί κάποιες φορές σε αυτή τη θέση φέτος. Νομίζω ότι παίξαμε εξαιρετική άμυνα, οι επιθετικές μας εκτελέσεις ήταν επίσης καλές. Βελτιωνόμαστε.

Στο μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης περιόδου και σχεδόν σε όλο το έξτρα πεντάλεπτο παίζαμε ένας εναντίον ενός, οπότε έπρεπε να πάρουν δύσκολα σουτ κόντρα σε εμένα ή τον Λόπεζ ή τον Λίλαρντ. Οι αλλαγές στην άμυνα δεν τους άφησαν να πάνε στα drive ή να βρουν εύκολα, ανοιχτά τρίποντα. Τους δυσκολέψαμε και τους αναγκάσαμε να δημιουργήσουν κάτι.

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Μου έκαναν double-team, άλλοι συμπαίκτες μου ήταν ελεύθεροι, ενώ έπαιρνα την μπάλα στο ζωγραφιστό έπεφταν πάνω μου, οπότε προσπαθούσα να κάνω το σωστό. Θα υπάρχουν πάντα παιχνίδια στα οποία θα 'τραβάω την προσοχή', οπότε κάποιες φορές το να πάρω ένα σουτ μπροστά σε δύο άτομα, δεν είναι το σωστό σουτ. Το να προσπαθώ να παίξω απέναντι στο πλήθος, δεν θα είναι η σωστή επιλογή. Έχω φτάσει στο σημείο που το έχω αποδεχθεί αυτό.

Όταν το παιχνίδι έγινε πολύ κλειστό και μας ισοφάρισαν στο 98-98, δεν είχε σημασία το τι θα κάνουν, προσπαθούσα να δημιουργήσω κάτι, να πάρω ένα φάουλ και να πάω στη γραμμή των βολών. Εκεί άλλαξε η νοοτροπία μου. Όταν ήμασταν μπροστά με 10 ή 15 πόντους, το να κινώ την μπάλα και να κάνω τη σωστή επιλογή, δούλευε για εμάς. Αυτό κάνει ένας ηγέτης. Κάποιες φορές δεν έχει να κάνει με σένα, κάποιες φορές πρέπει να βρει η ομάδα ένα καλό σουτ. Και είμαι εντάξει με αυτό. Ίσως αν με ρωτούσατε πριν 5 χρόνια, όταν ήμουν 24 ετών, ίσως να μην ήμουν εντάξει με αυτό. Ήθελα να κάνω συνέχεια κάτι. Τώρα ό,τι και να γίνει, αύριο θα επανέλθω και θα είμαι πάλι εγώ.

Θα υπάρξουν μέρες που θα πρέπει να πάρω plays. Αύριο ή ίσως την επόμενη ημέρα, που παίζουμε με την Ιντιάνα, θα δω πως θα με αντιμετωπίσουν. Κάποιες φορές ίσως χρειαστεί να πάρω πολλές φάσεις και πάρω 20 σουτ. Άλλες φορές θα βάλουν ένα τείχος από σώματα μπροστά μου. Ομάδες όπως το Μαϊάμι, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, θα μου βάλουν ένα τείχος και θα πρέπει να κάνω το σωστό play. Έχοντας όμως εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου, ξέρω ότι έχω εξαιρετικούς σουτέρ δίπλα μου και αυτό κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μου. Δεν είναι δύσκολο να πασάρω την μπάλα στον Ντέιμ ή τον Κρις ή τον Μπουκ ή τον Μαλίκ. Είναι εύκολο. Μπορούν να βάλουν τα σουτ. Έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες. Αν έπρεπε να πασάρω την μπάλα σε σένα Έρικ (σσ. ο Έρικ Νέιμ είναι ρεπόρτερ των Μπακς στο Athletic), ίσως ήμουν διστακτικός και σούταρα από το κέντρο του γηπέδου. Κάνω πλάκα. Οι συμπαίκτες μου κάνουν πιο εύκολο το παιχνίδι.
Φυσικά, η ηγετικότητά μου δεν έχει βελτιωθεί μόνο λόγω της ηλικίας αλλα και λόγω των συμπαίκτών μου. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι. Δεν θα ήταν δίκαιο από μέρους μου να μην μοιράζω την μπάλα όταν βρίσκομαι αντιμέτωπος με double-team. Αυτό έχω μάθει από το μπάσκετ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, θα συνεχίσω να ψάχνω το σωστό play. Μην με παρεξηγείτε. Θα υπάρχουν μέρες που θα πρέπει να κάνω κάτι εγώ και το κατανοώ. Αλλά σήμερα δεν ήταν αυτή η περίπτωση στις τρεις πρώτες περιόδους».