Skip to main content

Μπουλς: Εικόνες ντροπής στην βράβευση της ομάδας του ’96, γιούχα για Κράουζε, έβαλε τα κλάματα η χήρα του (vids)

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η γιορτή των Μπουλς προς τιμήν της ομάδας του 1996 (που κατέκτησε τον τίτλο, έχοντας τελειώσει την κανονική περίοδο με ρεκόρ 72-10), στο ημίχρονο του αγώνα με τους Γουόριορς.

Η… κακή αρχή έγινε με την απουσία των Τζόρνταν, Ρόντμαν και Πίπεν από την γιορτή, με τους δύο πρώτους να στέλνουν ευχαριστήριο βίντεο, όμως το πράγμα… στράβωσε για τα καλά λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση όλων των ατόμων που υπήρξαν μέλη της θρυλικής εκείνης ομάδας, ο κόσμος ξέσπασε σε αποδοκιμασίες, στο άκουσμα του ονόματος του Τζέρι Κράουζε, GM της τότε ομάδας, αλλά και γνωστός για τις άσχημες σχέσεις που είχε με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Μάλιστα, την στιγμή των αποδοκιμασιών, η κάμερα έπιασε την χήρα του Κράουζε (πέθανε το 2017) Θέλμα, η οποία έβαλε τα κλάματα!

Να σημειωθεί πως οι σχολιαστές του αγώνα των Μπουλς κατέκριναν την αντίδραση των φιλάθλων, ενώ λίγο αργότερα, οι «Ταύροι» εξέδωσαν ανακοίνωση, με δήλωση του προέδρου της ομάδας, Μάικλ Ρέιντσντορφ, η οποία και ανέφερε:

"Ο Τζέρι Κράουζε κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και αναδείχθηκε δύο φορές παράγοντας της χρονιάς. Μπήκε στο Hall of Fame για τα επιτεύγματά του και είναι σημαντικό μέρος της ιστορίας μας. Το μεγαλείο του πρέπει να γιορτάζεται και αξίζει τον σεβασμό μας. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που η σύζυγός του, Θέλμα, βρέθηκε μαζί μας σε μία βραδιά που τον αναγνωρίσαμε ως σημαντικό μέλος των Μπουλς".

Θέση πάνω στο θέμα πήρε και ο Στιβ Κερ, προπονητής των Γουόριορς και μέλος της ομάδας των Μπουλς το 1996, ο οποίος δεν… μάσησε τα λόγια του.

"Ήμουν στα αποδυτήρια και κάποιος μου το είπε. Είναι ντροπιαστικό, απολύτως ντροπιαστικό. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι καταρρακωμένος για την Θέλμα και για την οικογένεια Κράουζε. Τι μπορεί να σκεφτούμε για αυτό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι φίλαθλοι... και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γιουχάιζαν όλοι. Αλλά αυτοί που γιουχάιζαν και ξέρουν ποιοι είναι, για εμένα αυτό είναι ντροπή και είμαι καταρρακωμένος" ανέφερε αρχικά ο Κερ, για να προσθέσει στο ίδιο ύφος:

"Τι κάνουμε; Είτε συμπαθούσες τον Τζέρι ή όχι, είτε διαφωνούσες με τις αποφάσεις που πήρε, ήμασταν εδώ για να γιορτάσουμε αυτή την ομάδα. Ο Τζέρι έκανε σπουδαία δουλειά χτίζοντας αυτή την ομάδα. Η σημερινή βραδιά ήταν γιορτινή και αφορούσε την χαρά και την αγάπη που μοιράστηκε η ομάδα με την πόλη".

Κλείνοντας, ο Κερ τόνισε: "Είμαι απογοητευμένος με τους φιλάθλους. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν εννοώ όλους τους φιλάθλους, γιατί πολλοί δεν γιουχάισαν. Αλλά αυτοί που το έκαναν θα πρέπει να ντρέπονται".