Skip to main content

Μίσιτς: Η απάντηση του σε όσους τον αμφισβήτησαν και οι καλύτερες στιγμές στο ντεμπούτο του με τους Χόρνετς (vid)

Ο Βασίλιε Μίσιτς έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την φανέλα των Χόρνετς, έχοντας 18 0πόντους, εννέα αίστ και ένα ριμπάουντ σε 26’, δείχνοντας στην πρώην ομάδα του, τους Θάντερ, πόσο λάθος έκαναν που δεν τον αξιοποίησαν.

Χαρακτηριστικά τα αποθεωτικά σχόλια του Στιβ Κλίφορντ, προπονητή της Σάρλοτ.

"Έχει όλα αυτά τα πράγματα που... δεν διδάσκονται. Ξέρει πού είναι όλοι στο παρκέ. Προφανώς είναι σπουδαίος πασέρ και καλός στο Pick and Roll. Και έχει μέγεθος. Είναι μεγάλος. Κάποιες από τις πάσες που κάνει ίσως τις βλέπου και άλλοι, αλλά δεν έχουν την ικανότητα να τις βγάλουν", υποστήριξε ο τεχνικός των Χόρνετς.

Από την πλευρά του, ο Βασίλιε Μίσιτς, δεν έκρυψε την αυτοπεποίθηση του ενόψει της συνέχειας.

"Ήρθα στο NBA με έναν στόχο, όχι απλώς για να είμαι μέλος μίας ομάδας. "Ήρθα για να αποδείξω ποιος είμαι στο παρκέ. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτός παραμένει ο στόχος μου στο NBA μέχρι να πάρω την ευκαιρία μου, επειδή το έκανα και στην Ευρώπη", τόνισε αρχικά ο Σέρβος γκαρντ, για να προσθέσει:

"Αυτή τη στιγμή ακόμα μαθαίνω. Μάζεψα χρήσιμη εμπειρία στην Οκλαχόμα. Προφανώς δεν ήταν εύκολο να διαχειριστώ τα λεπτά που έπαιζα και τον ρόλο που είχα, αλλά, στο τέλος της ημέρας, ήξερα πού βρισκόμουν και ότι είχα στην ομάδα έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς του NBA (σ.σ Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ). Προσπάθησα απλώς να μείνω έτοιμος, να είμαι σε καλή σωματική κατάσταση και θα συνεχίσω με την ίδια λογική".

Κλείνοντας, ο Μίτσιτς ανέφερε με νόημα: "Χαίρομαι που εδώ καταλαβαίνουν ότι έχω δυνατότητες και με βοήθησαν να έρθω. Προσπαθώ να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Στο NBA υπάρχει πολύ ατομικό ταλέντο σε όλες τις ομάδες, αλλά αν δεν πάρεις μία ευκαιρία να το δείξεις αυτό, πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να βοηθήσεις. Πάντα πίστευα ότι το μπάσκετ είναι όμορφο όταν παίζουν όλοι μαζί.  Δεν πιστεύω ότι είμαστε όλοι σαν τον Στεφ Κάρι ή τον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξεις μπάσκετ και όσο το πιστεύεις αυτό, βοηθάς την ομάδα σου και τον συμπαίκτη σου, πασάρεις την μπάλα, τότε αυτό σημαίνει ότι παίζουμε όλοι μαζί".