Skip to main content

Τέλος εποχής για Κέμπα Γουόκερ (pic)

Φινάλε σε μία τεράστια καριέρα έβαλε ο Κέμπα Γουόκερ, με τον σπουδαίο Αμερικανό γκαρντ να ανακοινώνει την απόσυρση του από τα παρκέ, μετά από 14 χρόνια.

Ο Γουόκερ έκανε τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ, όντας στο νο9 του NBA Draft το 2011, όπου και επιλέχθηκε από τους Χόρνετς. Ο Αμερικανός φόρεσε την φανέλα της ομάδας για οκτώ χρόνια, ενώ το 2018/19 ήταν απολαυστικός με 25,6 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ. Στην συνέχεια φόρεσε για δύο χρόνια την φανέλα των Σέλτικς, για να ακολουθήσουν οι Νικς και οι Μάβερικς, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Euroleague με την Μονακό, έχοντας 4,4 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.

Ο Κέμπα Γουόκερ αγωνίστηκε και τέσσερις φορές σε All Star Game.

Η ανάρτηση και το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κέμπα Γουόκερ:

"Θέλω να αρχίσω αυτό το μήνυμα ευχαριστώντας τον Θεό για όλα όσα μού έδωσε. Το μπάσκετ έκανε πολλά περισσότερα για εμένα από ό,τι ποτέ θα μπορούσα να φανταστώ και είμαι ευγνώμων για αυτό το υπέροχο ταξίδι που έκανα.

Με αυτή την ανάρτηση, είμαι εδώ για να μοιραστώ ότι αποσύρομαι και επίσημα από το μπάσκετ. Όλο αυτό ήταν ένα όνειρο. Όταν κοιτάζω πίσω, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω όλα όσα κατάφερα στην καριέρα μου.

Ξέρω ότι δεν θα κατάφερνα να φτάσω μέχρι αυτό το σημείο χωρίς την υπέροχη υποστήριξη που είχα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι για να ευχαριστήσω - τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και ολόκληρη την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου που έγιναν οικογένεια και τους προπονητές που πίστεψαν σε εμένα και κατάφεραν να μου βγάλουν τον καλύτερο εαυτό μου.

Το μπάσκετ θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου, οπότε αυτό δεν είναι "αντίο". Είμαι ενθουσιασμένος για το τι ακολουθεί".