Skip to main content

Ραγιάκοβιτς: «Ο Σφαιρόπουλος ήταν σοκαρισμένος όταν ήρθε στις προπονήσεις»

Έναν χαρακτηριστικό διάλογο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο αποκάλυψε ο προπονητής των Τορόντο Ράπτορς, Ντάρκο Ραγιάκοβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να σημειώνει ότι ο Έλληνας προπονητής ήταν... σοκαρισμένος όταν βρέθηκε στους Θάντερ για προπονήσεις ως προσκεκλημένος. 

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των Καναδών:

Για τους Ράπτορς:

«Στην αρχή, όταν οι Ράπτορς ήρθαν στην πόλη, όλοι έλεγαν ότι δεν θα τα κατάφερναν, ότι ο Καναδάς είναι mia χώρα toy χόκεϊ, ότι το Τορόντο είναι μια πόλη του χόκεϊ...

Ωστόσο, σιγά - σιγά, η επιτυχία της ομάδας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε σε μια τεράστια υποστήριξη από τους οπαδούς. Κάθε παιχνίδι είναι sold out και υπάρχει πολλή αγάπη για την ομάδα. Η σεζόν μας ήταν δύσκολη, αλλά πάντα είχαμε φανταστική υποστήριξη. Οι οπαδοί είναι δίπλα στην ομάδα και κατανοούν τι ακριβώς συμβαίνει με αυτήν τη διαδικασία που ακολουθούμε, σημαίνει ότι χτίζουμε τα πάντα από την αρχή".

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο:

«Ο καλός μου φίλος, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ήρθε όταν ήμουν βοηθός προπονητή στην Οκλαχόμα και παρακολούθησε την προετοιμασία και τις προπονήσεις μας. Ήταν λίγο σοκαρισμένος όταν μιλήσαμε και μου είπε: "Όλα είναι ξεκάθαρα για μένα τώρα. Αυτό που εμείς στην Ευρώπη θεωρούμε αθλητικό παίκτη για τη θέση '5', το έχετε εσείς για τη θέση '2'».

Για τους λόγους που είναι ξεχωριστοί οι Τορόντο Ράπτορς:

«Δεν είμαστε μια ομάδα που αντιπροσωπεύει την πόλη. Ποιοι είναι οι οπαδοί της Σάρλοτ; Άνθρωποι που ζουν στο Σάρλοτ. Ποιοι τραγουδούν για το Μέμφις; Άνθρωποι που ζουν στο Μέμφις. Αυτή είναι μια ομάδα (σ.σ. οι Ράπτορς) όλης της χώρας. Και οι 40.000.000 κάτοικοι υποστηρίζουν την ομάδα μας και ταυτίζονται μαζί της. Είναι μια ιδιαίτερη αίσθηση να δουλεύεις στο Τορόντο σε σύγκριση με άλλες ομάδες του ΝΒΑ.

Περίπου 80.000 Σέρβοι ζουν στο Τορόντο και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είναι συγκεντρωμένοι γύρω από την εκκλησία. Γνώρισα πολλούς υπέροχους ανθρώπους. Μπορείτε να αισθανθείτε ότι υπάρχει μια σερβική κοινότητα στο Τορόντο, υπάρχουν πολλά από τα εστιατόρια, τα καταστήματα μας... Είναι σαν να ζω στα προάστια του Βελιγραδίου. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να ζεις σε μια τέτοια μεγαλούπολη, όπου υπάρχει μεγάλος σερβικός πληθυσμός».