Skip to main content

NBA: Αποσύρεται από τα παρκέ ο Χέιγουορντ (pic)

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την δράση μετά από 14 χρ΄ονια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, λέγοντας πως θέλει να αφοσιωθεί περισσότερο στο ρόλο του ως πατέρας και οικογενειάρχης, ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του.

Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Χέιγουορντ, με τον ίδιο να ανακοινώνει την απόφασή του να σταματήσει σε ηλικία 34 ετών από το ΝΒΑ.

Ο Χέιγουορντ, All-Star του 2017, ήταν ένας αρκετά χαρισματικός σκόρερ κυρίως στην Γιούτα, όπου πέρασε τα πρώτα 7 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας και κατέγραψε τα καλύτερα του στατιστικά με την ομάδα, προτού μετακινηθεί στην Βοστώνη το 2017.

Εκεί στάθηκε πολύ άτυχος με έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό να τον αφήνει εκτός για ένα χρόνο, πράγμα που τον επηρέασε σωματικά αφού έχασε την εκρηκτικότητα του και δεν έπαιξε έκτοτε πάνω από 50 αγ΄ωνες σε regular season, αντιμετωπίζοντας συχνούς τραυματισμούς που τον άφηναν εκτός. Παρά τις μετακινήσεις του σε Σάρλοτ το 2020 και Οκλαχόμα το 2023, δεν ξαναβρ΄ηκε τον παλιό του εαυτό, αφήνοντας πίσω του τον κόσμο του ΝΒΑ.

Ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας παίξει σε 835 αγώνες, όπου κατέγραψε 15.2 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ.