Skip to main content

Μάρμπερι: «Μία κατηγορία από μόνος του ο Τζόρνταν, Πρώτα ο Κόμπε και μετά ο Λεμπρόν»

Ο Στέφαν Μάρμπερι προχώρησε στη δική του αξιολόγηση τόσο σε σχέση με την Εθνική ΗΠΑ και τον MVP των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών, με τον άλλοτε αστέρα του NBA και νυν προπονητή να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο Τζόρνταν δε συγκρίνεται με κανέναν. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός προπονητής:

Για το βραβείο του MVP:

«Έδωσαν το βραβείο του MVP στο λάθος παίκτη. Ίσως φώναξαν από λάθος το… όνομα του. Νομίζω πως θα πρέπει να θυμηθούμε τις στιγμές που ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών επιβεβαίωσε τη φήμη του στο γήπεδο. Στο διεθνές μπάσκετ αν δεν μπορείς να σουτάρεις, δεν μπορείς να έχεις την μπάλα στα χέρια στο τέλος του αγώνα. Καταλαβαίνω πως για πολλούς ο Λεμπρόν είναι ο "Βασιλιάς", αλλά θα πω το εξής: Όταν του δίνεις κάτι που δεν το αξίζει, τότε είναι σαν να λες ότι επειδή έχει πετύχει όσα μέχρι σήμερα, θα πρέπει να του αποδίδεται τόσο μεγάλη τιμή στο υψηλότερο επίπεδο. Όχι, αυτήν τη φορά δεν το κέρδισε».

Για τον GOAT:

«Ο κόσμος θέλει να βάλει σε μία κατάταξη τον Τζόρνταν; Δεν μπορεί να μπει. Είναι πρώτα ο Κόμπε, μετά ο Λεμπρόν και μετά όποιοι θέλετε. Δεν υπάρχει σύγκριση. Δεν είναι το ίδιο. Είναι διαφορετικοί κόσμοι. Διαφορετικές νοοτροπίες. Δεν ξέρω γιατί το όνομα του Τζόρνταν εμπλέκεται σε αυτές τις κουβέντες μερικές φορές. Ο Λεμπρόν είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Μην παρεξηγηθώ. Μεγάλος, μεγάλος παίκτης. Απίστευτος. Αλλά καλύτερος από τον Μάικλ Τζόρνταν; Δεν είναι καν το ίδιο. Δε χρειάζεται εξήγηση γιατί δεν μπορούμε μιλήσουμε για το παιχνίδι του Τζόρνταν».