Skip to main content

NBA: Αποσύρθηκε από τη δράση ο Ντέρικ Ρόουζ (pic)

Ο Ντέρικ Ρόουζ ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο Instagram την απόσυρσή του από τη δράση στα 36 του, μετά από μια καριέρα 16 χρόνων στο NBA όπου αναδείχθηκε σε MVP και All-Star, όμως οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να "ξεδιπλώσει" όλο του το ταλέντο.

Ο Ντέρικ Ρόουζ έριξε τίτλους τ΄ελους σε μια μεγ΄αλη καριέρα στο ΝΒΑ, ανακοινώνοντας την απόφαση του μέσω ανάρτησης στο Instagram.

Συστήθηκε στον μαγικό κόσμο του NBA ως το νούμερο ένα draft pick του 2008, όπου τον επέλεξαν οι Σικάγο Μπουλς. Ο Ρόουζ, που είχε μεγαλώσει στη πόλη των ανέμων, πολύ γρήγορα έδειξε τις ικανότητες του και μεταμόρφωσε τους "Ταύρους", ανεβάζοντας κατακόρυφα τις προσδοκίες τόσο για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του.

To 2009 επιλέχθηκε ως ο καλύτερος ρούκι της χρονιάς, καταγράφοντας 16.8 πόντους, 6.3 ασίστ και 3.9 ριμπάουντ, βοηθώντας τους Μπουλς να επιστρέψουν στα playoffs του ΝΒΑ.

Η κορυφαία του σεζόν ήταν το 2011, όπου με τους 25 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 7.7 ασίστ να τον αναδεικνύουν ως το νεαρότερο MVP στην ιστορία της Λίγκας, σε ηλικία 22 ετών. Ωστόσο, από την επόμενη χρονιά, τραυματισμοί στα γόνατα τον άφησαν εκτός του μεγαλύτερου μέρους της regular season, για να φτάσουμε στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του 2012 απέναντι στους Σίξερς. Εκεί, ο Ρόουζ, σε μια από τις φάσεις που βρίσκοταν πολύ ψηλά στο ρεπερτόριο του, προσγειώθηκε άτσαλα και διαγνώστηκε με ρήξη χιαστού, ένας τραυματισμός που τον άλλαξε για πάντα και επηρέασε στο μέγιστο το μέλλον της καριέρας του.

Ο Ρόουζ έχασε όλη τη σεζόν 2012-13, ενώ τη σεζόν 2013-14, όπου συμμετείχε μόλις σε 10 ματς, έπαθε τον ίδιο τραυματισμό σε αγώνα κανονικ΄ης περιόδου απέναντι στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Έκτοτε δεν μπόρεσε να φτάσει τα επίπεδα απόδοσης πριν το 2012, όμως έδειξε πως μπορεί να συνεισφέρει σε αρκετά μεγάλο βαθμό ως 6ος παίκτης, προσφέροντας λύσεις από τον πάγκο και μεταφέροντας την γνώση του και την εμπειρία του σε νεαρότερους γκαρντ στις ομάδες που αγωνίστηκε, μετά την ανταλλαγή του από το Σικάγο. Μετά τους Μπουλς, πέρασε από τους Νικς, τους Καβαλίερς, τους Τίμπεργουλβς, τους Πίστονς και τους Γκρίζλις, οι οποίοι ήταν και η τελευταία του ομάδα.

Ο Ντέρικ Ρόουζ ολοκλήρωσε μια σπουδαία καριέρα με μέσους όρους 17.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ, έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 723 παιχνίδια, αφήνοντας πίσω του πέρα από τα επιτεύγματά του, μια ιστορία ενός ανθρώπου που παρά τις αντιξοότητες δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπούσε.

H ανάρτηση του Ντέρικ Ρόουζ: