Skip to main content

Λίποβι: «Οι ομάδες θέλουν να πληρώσουν έξι μισθούς, κανείς δεν συμφωνεί»

Ο Ολεξάντρ Λίποβι αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και στα οικονομικά δεδομένα της Basket League εν μέσω πανδημίας και ξεχώρισε τη νίκη του Προμηθέα επί της Βίρτους, όταν κλήθηκε να μαρκάρει τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο άσος των Πατρινών μίλησε στο xsport.ua και αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορονοϊό.:

«Εδώ έδρασαν αμέσως και ο κόσμος αντέδρασε με κατανόηση. Δεν υπήρξε πανικός, κανένας δεν αγόρασε 20 ρολά χαρτί υγείας από τα μαγαζιά. Δεν έχει πολλά κρούσματα-γύρω στα 2.000 είναι. Λένε ότι σε δύο εβδομάδες μπορεί να ανοίξουν τα μαγαζιά και να επιτραπούν τα ταξίδια εντός της χώρας.

Για το θέμα των συμβολαίων και τις περικοπές, σχολίασε πως:

«Τώρα οι ομάδες θέλουν να πληρώσουν έξι μισθούς, ενώ το συμβόλαιό μας προβλέπει 10. Κανείς δεν συμφωνεί με αυτό. Η Ένωση Παικτών κάνει ό,τι μπορεί για να πάρουμε όσα περισσότερα χρήματα γίνεται.

Οι ομάδες λένε ότι συμφωνησαν στην πληρωμή οκτώ μισθών αλλά ελπίζω να πάρουμε όσα περισσότερα χρήματα γίνεται, επειδή είναι πολύ δ΄σκολο να είσαι πέντε μήνες χωρίς μισθό .

Όσο για το ποιο δικό του ματς ξεχωρίζει, στάθηκε στη νίκη του Προμηθέα επί της Βίρτους στην Πάτρα:

«Μπορώ να ξεχωρίσω την άμυνά μου στον Μίλος Τεόντοσιτς. Πιθανά δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, αλλά κερδίσαμε τη Βίρτους. Θυμάμαι, όταν παίξαμε με τη Σερβία σε ένα φιλικό με την Εθνική Ουκρανίας. Προσπάθησα να τον περιορίσω, με έκανε όμως να νιώσω σαν μαθητής σε σχολείο. Πέτυχε 20 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ για πλάκα! Πέτυχε πολλά στην καριέρα του, έπαιξε στο NBA και αγωνιστηκε για τόσα χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Ειναι ενας παικτης top επιπέδου, έχει μοναδική αίσθηση του χώρου και απίθανο μπασκετικό IQ».