Skip to main content

Η φανέλα του Γκάλη έπιασε ποσό – ρεκόρ στην δημοπρασία «Ζήσε Αθλητικά» (pic)

Ο Νίκος Γκάλης λατρεύεται σαν μπασκετικός… Θεός στην Ελλάδα, με την υπογεγραμμένη επίσημη ρέπλικα από το Ευρωμπάσκετ του 1987 να δημοπρατείται με το ποσό – ρεκόρ (για αθλητικές δημοπρασίες στην Ελλάδα) των 8.500 ευρώ!

Η φανέλα του «γκάγκστερ» δημοπρατήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ινστουτότο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, για την ενίσχυση στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Να σημειωθεί πως το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ άνηκε και πάλι στον Νίκο Γκάλη, καθώς το 2017 ένα ζευγάρι παπούτσια του, έπιασε 7.500 ευρώ!

Από εκεί και πέρα, με το ποσό των 5.000 ευρώ δημοπρατήθηκαν τα γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη, ενώ στα ίδια χρήματα βρίσκονται η ρακέτα του Στέφανου Τσιτσιπά, με την οποία κατέκτησε το ATP Finals, όσο και η εμφάνιση της Μαρίας Σάκκαρη στο Australian Open του Ιανουαρίου.

Σε δημοπρασία, που ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα, υπάρχει και η φανέλα του Ντίνο Ράτζα με την Γιουγκοπλάστικα, με την οποία κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, το 1989 και τι 1990, ενώ έπονται ακόμα περισσότερες δημοπρασίες με θρυλικές φανέλες, ανάμεσα τους αυτές του Ντανίλο Γκαλινάρι και του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς.

galis