Skip to main content

Euroleague: Flashback στον συγκλονιστικό ιταλικό «εμφύλιο» του Τελ Αβίβ (vid)

Έχουν περάσει 16 χρόνια από την ημέρα που διεξήχθη ένας από τους συγκλονιστικότερους ημιτελικούς στην ιστορία της Euroleague. Φορτιτούντο Μπολόνια και Σιένα κοντραρίστηκαν στον ιταλικό «εμφύλιο» του Τελ Αβίβ, ο οποίος κρίθηκε στην παράταση, με την Μπολόνια να παίρνει την νίκη με 103-102.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς, με τον Κακιούζη με τρίποντο στα 12’’ να στέλνει το ματς στην παράταση (90-90), καθώς ο Μπαζίλε αστόχησε στο τρίποντο της νίκης για την Μπολόνια. Στο έξτρα πεντάλεπτο η Σιένα, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να πάρει την νίκη, όμως το τελευταίο σουτ του Βούκσεβιτς δεν βρήκε στόχο, με την Φορτιτούντο να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντελφίνο με 27 πόντους και τους Σμόντις και Μότολα να έχουν 14 και 12 αντίστοιχα, ενώ για την Σιένα,

Στο Final 4 του 2004 έμελλε να διαδραματιστεί ένας από τους καλύτερους ημιτελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, ο οποίος είχε οδηγηθεί στην παράταση λόγω... Μιχάλη Κακιούζη! Ο Θόρντον είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Κακιούζης 23.

Δείτε το βίντεο της Euroleague για τον ημιτελικό της 29/4/2004.