Skip to main content

NBA: Η πρόταση της MGM Resorts για την συνέχεια της σεζόν

Σύμφωνα με τους New York Times, η MGM Resorts International πρότειναν την δημιουργία ενός ειδικού campus για NBA, με σκοπό να ολοκληρωθεί η σεζόν στην λίγκα.

Όπως διαβάζουμε στο CBS Sports,  o ρεπόρτερ Κέβιν Ντράπερ από τους New York Times περιγράφει πως οι ίδιες επιχειρήσεις του Λας Βέγκας επιθυμούν να διοργανώσουν την συνέχεια της σεζόν των Αμερικανικών αθλημάτων. Η πιο αξιόπιστη πρόταση προήλθε από την MGM Resorts International, η οποία πρότεινε να χωρίσει ένα τμήμα από τις εγκαταστάσεις της για τις ταινίες, ώστε να φιλοξενήσει αθλητές και κατάλληλο προσωπικό.

Οι The Times αναφέρουν πως:  «Η MGM οραματίζεται την δημιουργία ένος campus, που θα περιορίζεται σε ένα τετράγωνο στο  Las Vegas Strip.  Εκεί οι παίκτες θα μπορέσουν να ζήσουν και να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα τους. Οι αθλητές θα συνοδεύονται σύμφωνα με το σχέδιο, με τις οικογένειες τους, τους υπαλλήλους του πρωταθλήματος και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων καθώς και το προσωπικό της ομάδας που χρειάζεται για να τους εξυπηρετήσουν». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες του NBA θα τακτοποιηθούν στο θέρετρο Mandalay Bay που έχει τρία ξενοδοχεία και συνολικά 4.700 δωμάτια. Το προσωπικό της MGM επρόκειτο να μείνει στο Luxor, το οποίο διαθέτει διάδρομο που τον συνδέει μετα ξενοδοχεία. Το σχέδιο επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή 24 γηπέδων μπάσκετ στο συνεδριακό κέντρο  Mandalay Bay, που αποτελεί αυτή τη στιγμή έδρα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ Las Vegas Aces, που αγωνίζεται στο WNBA. Μερικά γήπεδα θα χρησιμοποιούνται για κανονικούς αγώνες με τηλεοπτική μετάδοση, ενώ τα υπόλοιπα για την προπόνηση των ομάδων.

Ο σχεδιασμός θα πρέπει να εγκριθεί αρχικά από τους τοπικούς αξιωματούχους, όπως ο κυβερνήτης της Νεβάδα, Steve Sisolak, που ήταν από την αρχή επιφυλακτικός με αυτό το σχέδιο.