Skip to main content

Σταμολάμπρου: Η… σαΐτα του Ολυμπιακού

Ο Μιχάλης Κυριακάκης, με αφορμή την συνάντηση του με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, γράφει για την γνωριμία του με την «ερυθρόλευκη» παίκτρια, από το προ δεκαετίας Πανελλήνιο Κορασίδων, μέχρι σήμερα.  

Αναλυτικά:

Τι ευχάριστη συνάντηση !!!

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου.

Μεγάλη μου αδυναμία!

Πρώτα από όλα υπάρχει μια φιλία και εκτίμηση στην υπέροχη οικογένεια της .

Γνωριστήκαμε πριν περίπου δέκα χρόνια στο Πανελλήνιο κορασίδων που είχε γίνει στην Νικήτη Χαλκιδικής όταν η μικρούλα κόρη τους με το χαρακτηριστικό ...κεφτεδάκι κότσο στα μαλλιά οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του τίτλου.

Μετά η Άννα Νίκη ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης της 5ης θέσης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων στο Κάλιαρι!

Με τους φίλους μου από την όμορφη Καρδία της Θεσσαλονίκης ήρθαμε πιο κοντά στα δυο συνεχόμενα Πανελλήνια νεανίδων που ο τίτλος άλλαξε χέρια από την μια στιγμή στην άλλη...

Πρώτα το 2012 στην Κύμη όταν ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει τον τίτλο χωρίς όμως να υπολογίσει το εξωπραγματικό buzzer beater πίσω από την σέντρα της Αθανασιάδου που πήρε το Κύπελλο μέσα από τα χέρια του και το έδωσε στην ομάδα της τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας!

Την επόμενη χρονιά στην Σκάλα Λακωνίας όπου ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από τον Πρωτέα Βούλας και απογοητευμένες δεν πήγαν να δουν τον τελευταίο αγώνα των αντίπαλων τους απέναντι στο αδιάφορο Αρκαδι και το δώρο της νίκης των Κρητικών που τους έδωσε το πρωτάθλημα το έμαθαν στο ξενοδοχείο.

Ήταν η ...γλυκιά εκδίκηση του ΠΑΟΚ για την απώλεια του κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο όταν η ομάδα της Βούλας παρότι αγωνιζόταν στην Α2 τότε, είχε κάνει την μεγαλύτερη έκπληξη στον θεσμό!

Το ίδιο καλοκαίρι ήμασταν παρέα στο Βουκουρέστι και το Πανευρωπαϊκό νεανίδων.

Την απόφοιτο του Robert Morris, μια από τις καλύτερες παίκτριες που πέρασαν από το εν λόγω κολλέγιο, την παρακολουθώ ανελλιπώς και βλέπω την ανοδική της πορεία που την έφεραν στην εθνική γυναικών και στην μεγαλύτερη επιτυχία της την τέταρτη θέση στο Πανευρωπαϊκό της Πράγας.

Όπως ...έσκασα με τον τραυματισμό της στο πόδι όταν αγωνιζόταν στην Ελβετία και την άφησε πολύ καιρό έξω.

Τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό έχει ρίξει απίστευτη δουλειά και φέτος είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες παίκτριες του νταμπλουχου Ελλάδας.

Μου είπε με την καρδιά ότι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα και είναι αποφασισμένη για μια σούπερ χρονιά που κάτι μου λέει ότι έτσι θα γίνει.

Της το εύχομαι ολόψυχα.

Να σημειώσω τέλος ότι απέναντι μου είχα μια ώριμη γυναίκα και όχι το κοριτσάκι που πρωτογνώρισα .

Μάλιστα με τα μαλλιά κοτσίδα που από ότι μου είπε θα'ναι πιθανότατα το νέο της...look !

104491143 558681368157686 3595839604749742609 o