Skip to main content

Παναθλητικός: «Δεν μας δελεάζει καμία Α1 υπό τις συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται»

Στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών θα αγωνίζεται και την νέα σεζόν ο Παναθλητικός. Η ομάδα των Συκεών  δεν έκανε χρήση του δικαιώματος της , ως πρωτοπόρου του Βορείου Ομίλου της Α2, να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία, με αποτέλεσμα, μετά και την αποχώρηση του ΚΑΟΜ, η Α1 Γυναικών να μένει με 12 ομάδες.

Την απόφαση του Παναθλητικού έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ομάδας, κος Γιαρένης, κατά την διάρκεια της γιορτής για το φινάλε της φετινής σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των Συκεών τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν μας  δελεάζει καμία Α1 υπό τις συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται ιδίως όταν αγωνίζονται 3 ξένες από 40 λεπτά και οι ελληνίδες είτε είναι κομπάρσοι είτε δεν βρίσκουν θέση».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για αυτή την μαγική χρονιά. Σας ευχαριστούμε για τις συγκινήσεις που μας χαρίσατε. Ήταν σίγουρα μια ιδιαίτερη χρονιά που περιμέναμε ένα διαφορετικό τέλος εντός αγωνιστικών χώρων. Μιας χρονιάς όπου εμείς αλλά και όλοι οι σύλλογοι ακόμη μετράμε την οικονομική ζημία που υποστήκαμε.

Ο σύλλογος βέβαια οφείλει να συνεχίσει να επενδύει στο γυναικείο μπάσκετ έχοντας ως μοναδική προτεραιότητα την ανάδειξη της Ελληνίδας αθλήτριας σε συνδυασμό με την διατήρηση του αναπτυξιακού μοντέλου με ασφάλεια και φερεγγυότητα. Δεν μας δελεάζει καμία Α1 υπό τις συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται ιδίως όταν αγωνίζονται 3 ξένες από 40 λεπτά και οι ελληνίδες είτε είναι κομπάρσοι είτε δεν βρίσκουν θέση. Ιδίως όταν τα κόστη πέφτουν συνεχώς στις πλάτες των συλλόγων. Ιδίως όταν για κάποιους η προτεραιότητα είναι η συμμετοχή ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη αντί να αναλογιστούμε όλοι ότι πολλές ελληνικές ομάδες γυναικών αιμορραγούν και διαλύονται. Θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το πλαίσιο και δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τα δικά μας κορίτσια.

Την επόμενη χρονιά θα προωθήσουμε κι άλλα νεαρά κορίτσια μας στην γυναικεία ομάδα. Μια χρονιά που όλοι οι σύλλογοι θα έχουν μεγαλύτερα εμπόδια όπως η έλλειψη εσόδων από εισιτήρια, η μείωση των χορηγών, η αύξηση των εξόδων για μετακινήσεις. Και αντί να αποτελέσει μια μεταβατική χρονιά και να γίνει η κρίση, ευκαιρία, διαπιστώνουμε ότι διατηρείται το ίδιο πλαίσιο το οποίο ξεκάθαρα ολισθαίνει και δεν ανοίγει τον δρόμο στα νεαρά ελληνόπουλα.

Χαιρόμαστε που το τελευταίο διάστημα έχουμε βρει συμμάχους των απόψεών μας από όλη την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα εισακουστούμε καθώς ο άλλος δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο.

Σας ευχαριστούμε και πάλι που γίνατε μέλη της μεγάλης μας οικογένειας».

https://www.facebook.com/PanathlitikosSykeon/posts/1710236672464872?__xts__[0]=68.ARCtTuT5I4DvPDssphRDrn7bfeQf1pZu7LtVqzLEnIpdHnbdHEEQtXAX6DHn7Ft018yMRmSP8ZqhPrh6YHwFbSkDkiL6Z9K2zY37m0RJwhYvwaXhDGfSQllHurMz9BQgNXLHtjYS3m_1N-3Ase0ksm2NSplQFUKSGFD6yuHDrzi27kOub5ypkuLPA4ZznDoSecwkPWWpCvPGbu1cNrE61ZMCDwzCZ5ZbV-7YE_RqAkZcIbTz0dlluvJCXbx0GwxX9sKrVxBg3tuwt-WmkJYeGFJnaT6qShSx0qvRH2rNe-44oqopw2W0vwP6gQbGpy0sCRHkq1MP40TouvHo5pYMqRDkzgsXh_uPkcVNA0O6q39BbfELdJQM5BNP0JcpDkOcsDEUIZb195f_cLXT2UPJb_5iqT6XpMQgaAOP7dLsutxcAqE&__tn__=-R