Skip to main content

ΒανΒλίτ: «Το σωστό είναι να μην παίξουμε, όμως κανείς μας δεν θέλει να χάσει χρήματα»

Στις 30 Ιουλίου ξεκινά και πάλι η δράση στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, με τον Φρεντ ΒανΒλίτ, με δηλώσεις του, να στέκεται στο κακό timing του restart, μετά και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, όμως να τονίζει πως καταλαβαίνει τους λόγους που η Λίγκα αποφάσισε την επανεκκίνηση της.

"Είναι κακό το timing, αλλά έτσι είναι το 2020 για εμάς. Όλοι ξέρουμε ότι το σωστό είναι να μην παίξουμε, να στείλουμε μήνυμα. Ηθικά, αυτό είναι το σωστό και έχει λογική", ήταν η αρχική τοποθέτηση του ΒανΒλίτ, που στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Η ζωή όμως συνεχίζεται. Είμαστε νεαροί, μαύροι άνδρες. Κανείς από εμάς δεν θέλει να χάσει χρήματα. Δε νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε. Νομίζω ότι αυτά τα λεφτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους. Αυτό το θέμα δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να λυθεί το καλοκαίρι ή τους επόμενους μήνες. Οι φυλετικές διακρίσεις, η κοινωνική αδικία, η αστυνομική βία, όλα αυτά δεν θα τελειώσουν σύντομα. Η μάχη μας είναι μακροχρόνια και αυτό έπαιξε ρόλο στην δική μου απόφαση. Αν στην λίγκα υπήρχαν περισσότεροι παίκτες που θα ένωναν τις δυνάμεις τους και έλεγαν ότι δεν θα παίξουν, θα καθόμουν και εγώ. Δεν θα πάλευα καν αυτή την άποψη. Νομίζω όμως ότι οι περισσότεροι αποφασίσαμε να παίξουμε και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Ελπίζω ότι η καρδιά μου είναι στην σωστή θέση και κάνω αρκετά για να βοηθήσω στην αλλαγή".