Skip to main content

Λέοναρντ: Έμεινε όρθιος για να τιμήσει τον στρατιώτη αδελφό του

Μετά τον Τζόναθαν Άιζακ, ακόμα ένας παίκτης του ΝΒΑ αποφάσισε να μην γονατίσει, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Μέγιερς Λέοναρντ, ο οποίος στάθηκε προσοχή πριν την έναρξη του αγώνα των Χιτ με τους Νάγκετς, αν και σε αντίθεση με τον Άιζακ, αυτός φόρεσε κανονικά το μαύρο «Black lives matter» μπλουζάκι.

"Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω ένας φάρος με αυτή μου την κίνησηΣίγουρα τιμώ το "Black Lives Matter. Ξέρω τι συμβαίνει. Μπορώ όμως να υποστηρίξω αυτή την κίνηση και με άλλο τρόπο", υποστήριξε ο Λέοναρντ, ενώ πρόσθεσε:

"Δεν έχω κοιμηθεί τις τελευταίες ημέρες. Είμαι σαν ζόμπι. Ήταν δύσκολο επειδή καταλαβαίνω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.  Ήξερα τι θα ακολουθήσει μετά την κίνησή μου. Το καταλαβαίνω. Την ίδια στιγμή όμως πιστεύω ότι κάνω το σωστό. Ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή είναι άσπρος και μαύρος. Υπάρχει μία γραμμή στην άμμο που λέει ότι αν δεν γονατίσω τότε δεν τιμώ το 'Black Lives Matter;. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Καταλαβαίνω ότι το να γονατίσω στον εθνικό ύμνο δεν δείχνει ασέβεια στην σημαία και τον στρατό, αλλά για εμένα είναι σημαντικό. Με βάση τις εμπειρίες που είχα στην ζωή μου, αυτό σημαίνει για μένα. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει. Έκανα αυτό που θεωρούσα ότι ήταν σωστό για μένα".