Skip to main content

Το συμβόλαιο του Ποκουσέφσκι με τους Θάντερ

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι θα γίνει κάτοικος Οκλαχόμα, μετά και τα ΝΒΑ draft που τον έστειλαν στο νούμερο 17, με τον Σέρβο φόργουορντ, παράλληλα, να γεμίζει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς τα επόμενα 2-4 χρόνια που θα φορέσει την φανέλα των Θάντερ.

Συγκεκριμένα, ο «Πόκου» θα λάβει το ποσό των 2.964.840 δολαρίων στη ρούκι σεζόν του,  ενώ συνολικά στα δύο εγγυημένα του χρόνια στην Οκλαχόμα, θα εισπράξει 6.078.000 δολάρια.

Από εκεί και πέρα οι Θάντερ έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Ποκουσέφσκι για ακόμα 1+1 χρόνια, με τον παίκτη, αν παραμείνει στο rookie συμβόλαιο του, να εισπράττει συνολικά 14.349.113 δολάρια.

Το καλοκαίρι του 2024 ο Ποκουσέφσκι θα έχει δύο επιλογές. Είτε να γίνει restricted free agent και να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο, είτε να παίξει για την qualifying offer, που αντιστοιχεί στο ποσό των 7.073.602 δολαρίων.

Χρήματα θα έχει λαμβάνειν και ο Ολυμπιακός, καθώς το buy out του Ποκουσέφσκι στον Ολυμπιακό είναι πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, με την Οκλαχόμα, βάσει κανονισμών, να πληρώνει το ποσό των 750.000 δολαρίων.