Skip to main content

ΠΑΟΚ: Ο Καραΐσκος αναλύει το προφίλ του Ιωνικού

Τον Ιωνικό υποδέχεται ο ΠΑΟΚ (17:00), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League, με τον άμεσο συνεργάτη του Άρη Λυκογιάννη, Μπάμπη Καραΐσκο, να αναλύει το προφίλ της ομάδας της Νίκαιας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της:

Στο “PAOK Sports Arena” κλείνει τις υποχρεώσεις του για το 2020 ο ΠΑΟΚ, καθώς υποδέχεται τον Ιωνικό Hellenic Coin για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (17:00, ERTFLIX).

Ο Ιωνικός έχει μέχρι στιγμής ρεκόρ 3-5, έχοντας νικήσει τα δύο από τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει. Στον πιο πρόσφατο αγώνα του, νίκησε τον Προμηθέα Πάτρας με 86-77, με τους Adam Smith και John Elmore να σημειώνουν από 20 πόντους και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να προσθέτει άλλους 19, μαζί με 9 ριμπαόυντ. Ο Ιωνικός είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς από τότε που προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, μετράει τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από τις 15 Νοεμβρίου ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Στέργιο Κουφό. Ο 58χρονος προπονητής έχει καθίσει μεταξύ άλλων στον πάγκο της ΑΕΚ (2007-08), του Προμηθέα Πάτρας (2016-17) και του Άρη (2012-13, 2018), ενώ πέρυσι ήταν προπονητής στη Λάρισα.

Πρώτος σκόρερ του Ιωνικού στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο γνωστός μας από το περσινό πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, Adam Smith, με 16 πόντους ανά αγώνα σε 8 συμμετοχές, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Βασίλης Τολιόπουλος μέχρι να τραυματιστεί, μετρώντας 17.7 πόντους ανά αγώνα σε 3 συμμετοχές. Ένας άλλος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (2001-2006), έχει παίξει στον Ιωνικό στα δύο τελευταία παιχνίδια και μετράει 15 πόντους ανά αγώνα.  Εξαιρετική είναι και η παρουσία του John Elmore, ο οποίος έχει επίσης παίξει μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ιωνικού και μετράει 16 πόντους και 4 ασίστ ανά αγώνα.

Η ιστορία με τον Ιωνικό

Στα 22 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες από καταβολής Α΄ Εθνικής, ο ΠΑΟΚ μετράει 15 νίκες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ως γηπεδούχος. Οι επτά από τις 11 τελευταίες, μάλιστα, έχουν έρθει με «100άρες», με πιο πρόσφατη το 110-80  στο περσινό πρωτάθλημα.

H ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Ο βοηθός του Άρη Λυκογιάννη, Μπάμπης Καραΐσκος  μίλησε στο www.paokbc.gr για τον αγώνα με τον Ιωνικό και την σημασία του μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Κολοσσού:

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη επί του Κολοσσού στη Ρόδο:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, το οποίο θέλαμε όλοι πάρα πολύ. Και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας μετά από 21 διαδοχικούς εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος, υποδηλώνει τη σημασία της νίκης. Βέβαια, αν θέλουμε να πάρει αξία η εκτός έδρας νίκη με τον Κολοσσό, θα πρέπει να νικήσουμε σήμερα τον Ιωνικό. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε».

Για το ποια είναι τα όπλα του Ιωνικού και που πρέπει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ;

«Από την στιγμή που ο Ιωνικός άλλαξε προπονητή, εμφανίζει μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Έχουν γίνει ποιοτικές προσθήκες, όπως αυτές των Λουκά Μαυροκεφαλίδη και John Elmore, οι οποίες έχουν ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας. Ο Ιωνικός μπορεί να τρέξει πολύ καλά το γήπεδο, έχει πολύ μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, λόγω της ποιότητας του, ενώ αντίθετα εμφανίζει κάποιες αδυναμίες στον τομέα της άμυνας. Εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να μην κάνουμε βιαστικές επιλογές στην επίθεση».

Πόσο δύσκολο είναι για τους προπονητές και τους παίκτες να περνούν αυτές τις γιορτινές μέρες στα παρκέ;

«Τόσο εμείς, όσο και οι παίκτες είναι συνηθισμένοι σε παρόμοιες καταστάσεις, οπότε δεν μας φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο. Είμαστε επαγγελματίες και ξέρουμε ότι αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Θέλω από την πλευρά μου να ευχηθώ καλές γιορτές και με υγεία σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι από το νέο έτος, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο κόσμος μας να είναι και πάλι στο πλευρό μας».