Skip to main content

Οι ατάκες του Τζόρνταν που έγραψαν ιστορία (vids)

Ο τεράστιος Μάικλ Τζόρνταν γιορτάζει σήμερα τα 58α γενέθλια του (17/2/63) και το Superbasket συγκέντρωσε κάποιες από τις ατάκες του που έγραψαν ιστορία.

Ο σπουδαίος Μάικλ Τζόρνταν δεν άφησε τη δική του ιστορία στα παρκέ μόνο με τα απίστευτα, τα ασύλληπτα καλάθια του και τις δεκάδες διακρίσεις. Άφησε το στίγμα του και με τις ατάκες του που ακόμα και σήμερα αποτελούν σημείο αναφοράς. Ας θυμηθούμε τις 10 πιο χαρακτηριστικές με αφορμή τα 58α γενέθλια του.

1. "Έχω χάσει πάνω από 9000 σουτ στην καριέρα μου. Έχω χάσει πάνω από 300 παιχνίδια. Έχω αποτύχει ξανά και ξανά στη ζωή μου. Για όλους αυτούς του λόγους πέτυχα".

2. "Ποτέ δεν σκέφτηκα τις συνέπειες ενός μεγάλου σουτ. Όταν σκέφτεσαι τις συνέπειες, πάντα σκέφτεσαι ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα".

3. "Μπορώ να δεχθώ την αποτυχία. Δεν δέχομαι, όμως, να μην προσπαθείς".

4. "Για να γίνεις επιτυχημένος πρέπει να είσαι εγωιστής, αλλιώς δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Και όταν φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδό σου, τότε πρέπει να πάψεις να είσαι εγωιστής".

5. "Όταν πέφτεις πάνω σε τοίχο μη κάνεις μεταβολή και εγκαταλείψεις. Σκέψου πως μπορείς να τον περάσεις, να τον σκαρφαλώσεις".

6. "Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να το κάνουν πράξη, άλλοι το εύχονται και άλλοι απλά το κάνουν".

7. "Ποτέ μη λες ποτέ. Κάποιες φορές ο φόβος είναι απλά μία ψευδαίσθηση".

8. "Το ταλέντο κερδίζει παιχνίδια. Η ομαδικότητα και η ευφυΐα κερδίζει τους τίτλους".

9. "Τι είναι αγάπη; Αγάπη είναι να παίζεις κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο σου".

10. "Πολλοί με ρωτούν να μπορώ να πετάξω. Τους απαντώ, ναι. Για λίγο".