Skip to main content

Μπατίστ: «Ελπίζω κάποια μέρα να γίνω πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ ή στον Παναθηναϊκό»

 Ο πρώην σέντερ του Παναθηναικού και νυν ασίσταντ κόουτς των Μάτζικ, Μάικ Μπατίστ μίλησε στην εκπομπή Pick N' Roll της Cosmote TV για το NBA, τους πράσινους αλλά και τις απόψεις του για την προσθήκη του Χεζόνια στην Αθηναική ομάδα.

 Ο Μπατίστ δήλωσε ότι: "Προσπαθώ να βασίζομαι στις γνώσεις που απέκτησα αγωνιζόμενος στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό. Το διάστημα των 14 ετών που παρέμεινα εκεί είναι πολύ μεγάλο, είναι ένα διάστημα στο οποίο πολλοί δε φτάνουν, λόγω τραυματισμών ή άλλων παραγόντων. Ήμουν υγιής, φρόντισα το σώμα μου, κοιμόμουν και έτρωγα καλά, οπότε αυτό βοήθησε στο να έχω αγωνιστική μακροζωία. Απέκτησα τόνους γνώσης, στην οποία μπορώ να ανατρέχω και αυτό κάνω και τώρα στους παίκτες που κοουτσάρω, μεταφέρω τη γνώση που απέκτησα ως παίκτης και τώρα ως προπονητής" είπε ο Μπατίστ.

Για το αν είναι πιθανόν να αναλάβει κάποια μέρα τον Παναθηναϊκό ο Μπατίστ ανέφερε ότι : "Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον. Αν αυτή η ευκαιρία παρουσιαστεί όπως έγινε και όταν ήμουν παίκτης, θα την εξετάσω και αν ταιριάζει ως κατάσταση σε αυτό που θεωρώ καλύτερο για μένα και την οικογένειά μου, θα την υποστηρίξω. Η θέση του προπονητή, αποτελεί σπουδαία τιμή. Ελπίζω λοιπόν μια μέρα να μου γίνει αυτή η τιμή, να επιτύχω ή να αποτύχω. Ελπίζω πως μια μέρα θα έχω αυτή την ευκαιρία, όμως βαθιά μέσα μου γνωρίζω πως ότι κάνω τώρα, με προετοιμάζει για όταν θα είμαι έτοιμος. Το να γίνω κάποια στιγμή πρώτος προπονητής, είτε εδώ στο ΝΒΑ είτε στον Παναθηναϊκό και την Ευρώπη. Θέλω να είμαι έτοιμος όταν ο χρόνος θα είναι σωστός".

 
Για τους Διαμαντίδη - Αλβέρτη, αλλά και στον Μάριο Χεζόνια: "Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς, για την πρόκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν, στο να προσπαθήσουν να αναδομήσουν στον Παναθηναϊκό και να αναβιώσουν το παρελθόν του. Αυτοί είναι οι κατάλληλοι. Έχουν εξαιρετική μπασκετική σκέψη και τεράστια αποθέματα διεθνούς εμπειρίας. Επίσης έχουν πολύ ικανή ματιά στο να εντοπίσουν το ταλέντο. Είδα τα βίντεο με τον Χεζόνια κι αυτό με έκανε χαρούμενο το ότι ένιωσε αυτή την αγάπη και τον ενθουσιασμό από τους φίλους του Παναθηναϊκού, τους καλύτερους του κόσμου. Όταν του δοθεί η ευκαιρία να παίξει μπροστά σε αυτούς του φιλάθλους, θα δει το παιχνίδι του να εκτοξεύεται λόγω της τεράστιας υποστήριξης που λαμβάνεις όταν παίζεις στο ΟΑΚΑ. Είναι μια βάση φιλάθλων στην οποία δε γίνεται να γυρίσεις την πλάτη σου και είμαι χαρούμενος που θα το ζήσει αυτό, αλλά η χαρά μου θα μεγαλώσει όταν το κοινό επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και δώσει αυτή την ώθηση στους παίκτες, την οποία ένιωσα εγώ και πολλοί άλλοι όταν αγωνιστήκαμε σε αυτό το διάσημο γήπεδο".