Skip to main content

Hall OF Fame 2022: Υποψήφιοι Φάνης Χριστοδούλου, Γιώργος Κολοκυθάς και Νίκος Νησιώτης

Ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Γιώργος Κολοκυθάς και ο Νίκος Νησιώτης είναι υποψήφιοι για το Hall of Fame της FIBA με την «Τάξη του 2022». Στην λίστα βρίσκονται επίσης  και οι γνωστοί μας στην Ελλάδα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ντέιβιντ Μπλαντ και Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Η λίστα για την «Τάξη του 2022» του Hall of Fame της FIBA περιλαμβάνει και τρεις Έλληνες αθλητές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο άθλημα, ο σπουδαίος Φάνης Χριστοδούλου και οι αείμνηστοι Γιώργος Κολοκυθάς και Νίκος Νησιώτης. 

Με τους τρεις Έλληνες να διεκδικούν την είσοδο τους σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, αφού μόλις πέντε Έλληνες έχουν καταφέρει να συμπεριληφθούν στο Hall of Fame, οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Φασούλας, Παναγιώτης Γιαννάκης, Κωσταντίνος Δήμου και Κώστας Ρήγας. 

 

Ο Φάνης Χριστοδούλου υπήρξε μέλος της ομάδας του 1987 που κατέκτησε το Eurobasket. O Γιώργος Κολοκυθάς αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ σε EuroBasket (1967 στο Ελσίνκι, 1969 στην Καζέρτα), ενώ ο Νίκος Νησιώτης ήταν ο προπονητής της «χρυσής πεντάδας» του Πανελληνίου και μέλος της ΔΟΕ.

Παίκτες:

Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Μανούτ Μπολ

Φάνης Χριστοδούλου

Ρισάρ Ντακουρί

Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς

Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς

Μάτζικ Τζόνσον

Αρτούρας Καρνισόβας

Γιώργος Κολοκυθάς

Ρίμας Κουρτινάιτις

Άρβιντας Ματσιγιάουσκας

Σαούλιους Στομπέργκας

Προπονητές:

Ντέιβιντ Μπλατ

Μπόζινταρ Μάλκοβιτς

Νικόλαος Νησιώτης

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς