Skip to main content

ΕΚΤΑΚΤΟ - Συλλήψεις πρώην παικτών για απάτη στο ΝΒΑ

Νέο σκάνδαλο ταλανίζει τον χώρο του ΝΒΑ, καθώς, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, 18 πρώην NBAers συνελήφθησαν  και τους αποδόθηκαν κατηγορίες  για απάτη ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων, αναφορικά  με το πρόγραμμα υγείας «Health and Welfare Benefit Plan» που αφορά παλαίμαχους παίκτες της Λίγκας.

Ανάμεσα τους και ο Τζαμάριο Μουν, ο οποίος πέρασε και από τα μέρη μας,  το 2014, όταν και φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και οι Ρούμπεν Πάτερσον, που το 1998 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, Μιλτ Παλάσιο, που αγωνίστηκε στην Καβάλα και Σι Τζέι Γουότσον, που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ. .

Στους συλληφθέντες αποδόθηκαν χρήματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για ιατρικούς και οδοντιατρικούς  λόγους, τα οποία όμως ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν για αυτόν τον λόγο, παρά μόνο κατέληξαν στις… τσέπες των παικτών.

Εκτός των των τεσσάρων «Ελλήνων», μερικοί από τους παίκτες που έπεσαν στις… δαγκάνες των αρχών, είναι και οι  Σεμπάστιαν Τέλφερ, Αντουάν Ράιτ, Ντάριους Μάιλς, Έντι Ρόμπινσον, Γκρέγκορι Σμιθ, Γκλεν Ντέιβις και Τόνι Άλεν.

Την είδηση αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Τομ Γουίντερ, ενώ αναφορά στο θέμα έκανε και ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις: