Skip to main content

Marca: «Αυτές είναι οι πόλεις που το ΝΒΑ θέλει ως κέντρα στην Ευρώπη»

Οι συζητήσεις, αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΒΑ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχουν πάρει… φωτιά το τελευταίο διάστημα, αρχικά με τα ισπανικά δημοσιεύματα που θέλουν την κορυφαία Λίγκα του πλανήτη να έχει στα πλάνα της, την δημιουργία ευρωπαϊκής περιφέρειας, σε συνεργασία με την FIBA και εν συνεχεία την ενημέρωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για συζητήσεις με το ΝΒΑ αλλά και την Euroleague.

Μάλιστα, με ανακοίνωση του το ΝΒΑ, αναφέρθηκε στην συνεργασία του με την FIBA, επιβεβαιώνοντας τις συζητήσεις που υπήρξαν.

«Το ΝΒΑ έχει μια μακρά συνεργασία με την FIBA, με στόχο την ανάπτυξη του μπάσκετ σε ολόκληρο τον πλανήτη, με ενέργειες όπως το «Basketball Without Borders» και το Basketball African League (BAL). Επίσης, οι ομάδες μας έχουν δώσει αρκετά παιχνίδια προετοιμασίας με ομάδες της Euroleague, όλα αυτά τα χρόνια.  Ως κομμάτι της συνεργασίας μας, πρόσφατα προσκληθήκαμε να λάβουμε μέρος σε συζητήσεις για το πώς όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να λάβουμε μέρος σε αντίστοιχες συζητήσεις και στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση της Λίγκας.

Η «Marca» επανέρχεται στο θέμα, τονίζοντας πως ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, θέλει να μετατρέψει το Λονδίνο και το Παρίσι ως τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του ΝΒΑ, όμως αμφότερες έχουν το μειονέκτημα της απουσίας ομάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, την Euroleague.  

Στόχος του ΝΒΑ είναι το Λονδίνο και το Παρίσι να αποτελέσουν την βάση ώστε στο μέλλον να ενωθούν πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Μόσχα, το Κάουνας, το Τελαβίβ, η Αθήνα, το Βελιγράδι κλπ, υπό την σκέπη του ΝΒΑ Europe.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως το ΝΒΑ σκέφτεται ακόμα και την διεξαγωγή ενός ξεχωριστού All Star Game, ανάμεσα σε παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο και σε μία ομάδα αποτελούμενη από τους καλύτερους παίκτες εκτός ΝΒΑ, σε ένα παιχνίδι αντίστοιχο με αυτό που διεξάγεται στο NBA Rising Stars Challenge, του ετησίου All Star Game.