Skip to main content

Εμπίντ: «Ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ»

Ο Τζόελ Εμπίντ κυριαρχεί την φετινή σεζόν στο ΝΒΑ, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες της κορυφαίας Λίγκας στον κόσμο. Και όμως, όλα αυτά θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί ποτέ, αν ο Καμερουνέζος είχε κάνει πράξη την σκέψη του να αποχωρήσει από την δράση, μόλις σε ηλικία 21 ετών.

"Κοιτάζω πίσω στην πρώτη μου σεζόν, όταν έκανα εγχείρηση. Τότε έχασα και τον αδελφό μου. Πήγα πίσω στο Καμερούν. Ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ, να αποσυρθώ, επειδή μόλις είχα υποβληθεί σε εγχείρηση και όλοι έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω και δεν θα παίξω ποτέ στο NBA. Και όλα αυτά ενώ μόλις είχα χάσει τον αδελφό μου. Ήθελα να τα παρατήσω. Σχεδόν το έκανα. Ήταν δύσκολο", αποκάλυψε ο Εμπίντ, ενώ στην συνέχεια μίλησε και για την δεύτερη συνεχόμενη χαμένη σεζόν του, λέγοντας: "Μετά από όλα αυτά έχασα και την δεύτερη σεζόν μου, κάνοντας νέο χειρουργείο. Πρακτικά έχασα δύο σεζόν στην σειρά και υπήρχαν ιστορίες για εμένα κάθε μέρα. Έλεγαν ότι είμαι 140 κιλά, τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να με ρίξουν. Ήταν δύσκολο".

Ολοκληρώνοντας, πάντως, ο Εμπίντ αισθάνθηκε δικαιωμένος.

"Ήταν πολύ δύσκολα, αλλά χαίρομαι που συνέχισα να παλεύω, με την βοήθεια όλων των ανθρώπων γύρω μου, Χαίρομαι που πλέον είμαι εδώ".