Skip to main content

Γκομπέρ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που ανεβάσαμε το επίπεδο μας»

Οι Τζαζ εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς και νίκησαν εκτός έδρας τους Μάβερικς με 99-93, κάνοντας το μπρέικ και το 1-0 στην σειρά.

Ο προπονητής των Μάβερικς, Τζέισον Κιντ δήλωσε ότι: (Για το παιχνίδι των γκαρντ, Τζάλεν Μπράσον και Σπένσερ Ντινγουίντι): "Ήταν καλοί αυτό το απόγευμα. Επιθετικά, βρήκαν τα παιδιά και πήραν σουτ, αλλά η άμυνα μας έδωσε την δυνατότητα να νικήσουμε τον αγώνα. Έκαναν πολλά καλά πράγματα, όχι μόνο αυτοί οι δύο, αλλά γενικά όλη η ομάδα".

(Για την δυνατότητα της ομάδας να δημιουργεί χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς στο ρόστερ της): "Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα. Αυτό είναι ένα κομμάτι  για το οποίο θα μιλήσουμε αύριο, γιατί είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Απλώς πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Αλλά για τους χώρους που πήραμε, κανονικά τα βάζουμε αυτά τα σουτ. Αυτό είναι το παιχνίδι του μπάσκετ, κάποιες φορές τα καλάθια μπαίνουν, κάποιες όχι. Αλλά, νομίζω συνολικά ότι κάναμε πιο αργό το παιχνίδι και πήραμε την ευκαιρία  να κερδίσουμε χωρίς τον Ντόντσιτς και αυτό δείχνει πραγματικά θετικά κομμάτια μιας καλής ομάδας".

Ο Τζάλεν Μπράνσον ανέφερε ότι: (Για τα ριμπάουντ): Απλά είχα επικεντρωθεί να απομακρύνω τον Ρούντι Γκομπέρ από κάτω από το καλάθι, αυτό ήταν ένα μεγάλο κομμάτι του".

Ο Σπένσερ Ντινγουίντι υπογράμμισε ότι: (Για την ποιότητα των σουτ χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς): "Πιθανόν, λίγο χειρότερα από αυτό που γίνεται όταν αγωνίζεται μαζί μας ο Ντόντσιτς, αλλά βρήκαμε ανοιχτούς χώρους στις γωνίες για τους Μάξι Κλέμπερ, Τζος Γκριν και Ρέτζι Μπούλοκ, που έβαλαν κάποια τρίποντα".

Ο άσος των Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ τόνισε σχετικά με το ποια πράγματα στην άμυνα τους κάνουν να νιώθουν περήφανοι: "Θεωρώ η δυναμική μας. Πραγματικά, ανεβάσαμε το επίπεδο μας μετά την πρώτη περίοδο και κάναμε τα πράγματα δύσκολα για αυτούς. Ήταν πολύ δυνατοί, έπρεπε να το ματσάρουμε αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που ανεβάσαμε το επίπεδο μας".