Skip to main content

Γκράινερ: Επιτέλους και το ΝΒΑ στο χορό! (pics)

Άργησε, αλλά εμφανίστηκε! Το ΝΒΑ μπαίνει δυναμικά στην υπόθεση απελευθέρωσης της Μπρίτνι Γκράινερ από τις αρχές στη Ρωσία. Μέσω των social media στέλνει το μήνυμα "We are BG" και δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεσή της.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ έκανε την αρχή με ένα δικό του post στα social media χθες (6/6), κάνοντας λόγο για "παράνομη κράτηση" της σούπερσταρ του WNBA: "Η Μπρίτνι Γκράινερ κρατείται παράνομα στη Ρωσία από τις 17 Φεβρουαρίου 2022. Ζητώ από τον Λευκό Οίκο να δώσει προτεραιότητα στην ασφαλή επιστροφή της στο σπίτι της άμεσα!"

Δημοσιεύματα στις ΗΠΑ έχουν αναφέρει όλο αυτό το διάστημα στο οποίο η Γκράινερ κρατείται πως στην αρχή είχε ζητηθεί διακριτικότητα από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της, καθώς η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, πίστευαν πως η διακριτικότητα και οι χειρισμοί πίσω από κλειστές πόρτες θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Από ότι φαίνεται όμως αυτή η τακτική δεν είχε αποτέλεσμα και σήμερα, 7 Ιουνίου 2022, η Αμερικανίδα διεθνής παραμένει ακόμη υπό καθεστώς κράτησης, χωρίς καν να ξέρει πότε θα δικαστεί. Είναι κάτι που προβλέπεται από τους νόμους στη Ρωσία.

Το WNBA ζήτησε και την αρωγή του ΝΒΑ, καθώς οι φωνές δυναμώνουν τόσο από συγγενικά της πρόσωπα, όσο και από άλλες αθλήτριες του μπάσκετ γυναικών. Το κατά πόσο οι υψηλοί, ή έστω υψηλότεροι, τόνοι θα αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο για την Γκράινερ είναι κάτι που μένει να το δούμε.