Skip to main content

Γουόριορς – Για πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς εύστοχο τρίποντο σε αγώνα Play Offs ο Κάρι

Οι Γουόριορς έκαναν το τρίτο από τα τέσσερα βήματα που χρειάζονται για την επιστροφή τους στον θρόνο του πρωταθλητή, παρά τα 0/9 τρίποντα του Στεφ Κάρι, ο οποίος έμεινε για πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς εύστοχο τρίποντο στα Play Offs!

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ μετρούσε 132 συνεχόμενα παιχνίδια στην Post season, με έστω ένα εύστοχο τρίποντο, σερί το οποίο έλαβε τέλος τα ξημερώματα της Τρίτης (14/6).

Παράλληλα, έλαβε τέλος και το σερί 233 αγώνων με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων, σε παιχνίδι Play offs ή κανονικής περιόδου. Τελευταία φορά που είχε μείνει χωρίς τρίποντο, ήταν στην ήττα από τους Μπακς με 134-111, τον Νοέμβριο του 2018, όταν είχε 0/4, προτού αποχωρήσει με τραυματισμό, μετά από 26’ συμμετοχής.  

Όσον αφορά τον ίδιο, μετά και την νίκη της ομάδας του, δεν φάνηκε και τόσο στεναχωρημένος για το σπάσιμο του σερί του.

"Προφανώς με ενοχλεί ως σουτέρ (σ.σ ότι δεν ευστόχησε σε τρίποντο). Θέλεις όμως να επηρεάσεις το παιχνίδι με πολλούς τρόπους και ευτυχώς αυτό έκανα. Ποτέ ξανά δεν ήμουν πιο χαρούμενος μετά από βραδιά που είχα 0 στα... όσα σουτ ήταν τέλος πάντων, που δεν ευστόχησα σε τρίποντο. Ξέρω το διακύβευμα αυτού του αγώνα και μπόρεσα να βοηθήσω με άλλους τρόπους", ήταν η αρχική τοποθέτηση του αστέρα των Πολεμιστών, για να προσθέσει:

"Η ιστορία δείχνει ότι πάντα σουτάρω καλύτερα μετά από μία τέτοια εμφάνιση. Εγώ απλώς θα συνεχίσω να σουτάρω. Είναι απλό. Ποτέ δεν φοβάμαι ότι θα έχω άσχημα ποσοστά, απλώς σουτάρω και παίρνω σουτ που πιστεύω ότι θα ευστοχήσω. Στο παρελθόν έχω ανταποκριθεί καλά στα παιχνίδια που ακολούθησαν βραδιές όπως αυτή από την γραμμή του τριπόντου. Οπότε ανυπομονώ να συνέλθω στο επόμενο παιχνίδι".

Κλείνοντας, ο Κάρι τόνισε: "Όλα έχουν σημασία. Σαφώς και έχω μία φωτιά που καίει μέσα μου, θέλω να βάλω σουτ, αλλά το σημαντικό είναι να νικήσουμε το παιχνίδι και αυτό κάναμε".