Skip to main content

O Γουέσλει στο Superbasket για το NBA Draft: «Το να έχεις αυτήν την ευκαιρία αυτή τη στιγμή είναι ευλογία»

Ένα από τα πρόσωπα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο φετινό NBA Draft είναι αδιαμφισβήτητα ο Μπλέικ Γουέσλει, ο οποίος απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, λίγες ώρες πριν τον θεσμό, που θα του δείξει σε ποια ομάδα θα αρχίσει την καριέρα του στην κορυφαία λίγκα μπάσκετ.

0 19χρονος Αμερικανός γκαρντ έμεινε για μια χρονιά σε πανεπιστήμιο, οπού αγωνίστηκε στην ομάδα toy Notre Dame Fighting Irish και με βάση τις επιδόσεις του, βρέθηκε στο ραντάρ πολλών ομάδων, αφού ήταν ένας από τους καλύτερους πασέρ, λειτουργούσε πολύ σωστά στο pick-and-roll και είχε την αυτοπεποίθηση να πάρει ακόμη και τα τελευταία σουτ σε κρίσιμα παιχνίδια. Ιδαίτερα, όλοι μιλάνε για το παιχνίδι του Δεκεμβρίου, ανάμεσα στο Notre Dame και το Kentacky, που βρίσκονταν στο Νο.10, με τον Γουέσλει με 30 δευτερόλεπτα να απομένουν, να παίρνει την μπάλα, να διαχειρίζεται την κατάσταση και να σκοράρει το νικητήριο σουτ στα 13 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζουν να κάνουν πρωτοετείς παίκτες.

Ο Γουέσλει είχε κατά μέσο όρο φέτος 14.4 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ, ενώ διακρίνεται για το δυναμικό και γρήγορο του σουτ, αλλά και την καλή άμυνα που παίζει και πολλοί ειδικοί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κάνουν λόγο ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα lead guard για το NBA. 

Τo CBS Sports τον τοποθετεί με δημοσίευμα του στο Νο.19 και στους Τίμπεργουλβς, ενώ το δημοσίευμα του ESPN, στο Νο.20 και στους Σπερς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Μπλέικ Γουέσλει είχε κάνει προπονήσεις με τους Σπερς, Νάγκετς, Καβαλίερς Πίστονς, Μπακς, Χοκς, Νικς, Χιτ, Χόρνετς και Γουίζαρντς

Όλα όσα δήλωσε ο Μπλέικ Γουέσλει στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

"Ξεκίνησα για πρώτη φορά στο Λας Βέγκας, είχαν αντίκτυπο οι προπονήσεις με τον Joe και όταν πήγα εκεί τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Το σώμα μου άλλαξε. Οι διατροφικές μου συνήθειες άλλαξαν. Κοιμόμουν καλύτερα. Πήγαινα να κοιμηθώ λίγο νωρίτερα και έκανα ύπνους με πολλές ώρες, ενώ κιόλας προπονούμουν πολύ στο μπάσκετ. Δεν επικεντρωνομουν στο πως θα είμαι στο green room και με αντίστοιχα θέματα. Απλώς, συνέχιζα να δουλεύω και εξακολουθούσα εγώ με τον Joe να δουλεύω σκληρά και να τελειοποιούμε ακόμη και τις μικρές λεπτομέρειες, γιατί όταν ήμουν εκεί, το μόνο που είχα να κάνω ήταν να επικεντρωθώ στο μπάσκετ. Δεν είχα να επικεντρωθώ στο σχολείο, οπότε, όταν αυτές οι προπονήσεις ήρθαν, τότε έπρεπε να τις "τερματίσω" και να είμαι δυνατός σε αυτές. Ήξερα ότι θα τα πάω πολύ καλά στις προπονήσεις, γιατί είχα καταβάλει πολύ δουλειά σε αυτό, Προσευχόμουν για αυτό όλο αυτό το διάστημα. Το να έχεις αυτήν την ευκαιρία αυτή τη στιγμή είναι ευλογία. Προσεύχομαι γι' αυτό, σχεδόν από τότε που ξεκίνησαν  οι διαδικασίες, έχοντας και την καθοδήγηση του ιερέα".

Δείτε την απάντηση στην ερώτηση του superbasket.gr στο 5:35 του σχετικού βίντεο:

Δείτε highlights του Μπλέικ Γουέσλει:

https://www.youtube.com/watch?v=T0r8NcU2nNQ