Skip to main content

Ο Άνταμ Σίλβερ ανακοίνωσε την μονιμοποίηση της αλλαγής του κανονισμού για τα φάουλ (vid)

Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε για όλα τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας της λίγκας. 

 Ο Άνταμ Σίλβερ αρχικά τόνισε ότι ο κανονισμός για τα take foul, αναμένεται να μονιμοποιηθεί στην κανονική περίοδο. Ωστόσο η ποινή για τα take fouls δε θα ισχύει αν ο παίκτης που κάνει επίθεση, έχει σηκωθεί για να σκοράρει. Ακόμα, σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του μεγαλύτερου πρωταθλήματος παγκοσμίως, το play in tournament θα καθιερωθεί.

Όπως τόνισε «Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια. Το μέλλον της λίγκας ήταν ένα ερωτηματικό λόγω της πανδημίας αλλά όλα τα ματς των playoffs ήταν sold out».

Ο επίτροπος της λίγκας του «μαγικού κόσμου» τοποθετήθηκε και για το θέμα της Μπρίτνεϊ Γκράινερ λέγοντας:

«Από την πλευρά του ΝΒΑ δουλεύουμε με την λίγκα των γυναικών και κάνουμε ό,τι μπορούμε σε συνεργασία με το κράτος για να την φέρουμε πίσω. Είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας στο οποίο έχουμε στρέψει την προσοχή μας. Η σύζυγος της είχε αναφέρει πως είναι ικανοποιημένη με τις κινήσεις που έχουμε κάνει. Δεν ξέρω τι παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Είδα και τις ενέργειες που έγιναν στο All Star Game του WNBA και η Γκράινερ ήταν εκεί με τον τρόπο της. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για το τι άλλο μπορούμε να κάνω. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την φέρουμε πίσω».

Τέλος, ανάμεσα στα άλλα, ο Άνταμ Σίλβερ σχολίασε και το θέμα της ανταλλαγής του Κέβιν Ντουράντ:

«Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει. Δεν ξέρω αν το ζήτησε. Οι ομάδες δίνουν ορισμένα πράγματα και έχουν κάποιες απαιτήσεις. Είμαι ρεαλιστής και πιστεύω πως πάντα υπάρχουν συζυτήσεις πίσω από κελιστές πόρτες. Δεν μου αρέσει να βλέπω παίκτες να ζητούν ανταλλαγές, ειλικρινά.

Θα ήθελα το επίκεντρο να είναι το παιχνίδι στο παρκέ. Αν πρέπει κάποιος παίκτης να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα, αυτό επηρεάζει όχι μόνο τον ίδιο τον παίκτη αλλά και τις ομάδες και άλλα άτομα του ρόστερ.

Κανείς δεν μου είπε πως ο Ντουράντ δεν θα παραστεί στις υποχρεώσεις του με την ομάδα. Το να πεις πως θα παίξεις για άλλη πόλη είναι ένα θέμα.

Αν δεν εμφανιστεί στην προετοιμασία και τις υποχρεώσεις του με τους Νετς είναι παραβίαση του συμβολαίου του και αυτό είναι κάτι διαφορετικό».