Skip to main content

Γιάννης: «Θέλω να δημιουργώ τέχνη για τα παιδιά μου κι ας μου πουν ότι προτιμούν... Σκούμπι Ντου» (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε ακόμα ένα σόου στο NBA, με το θύμα του αυτή τη φορά να είναι οι Πέλικανς κόντρα στους οποίους σημείωσε 50 πόντους. Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς σημείωσε ότι θέλει να δημιουργεί... τέχνη για τα παιδιά του. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας σταρ:

Για το γεγονός ότι ήταν επιθετικός προς το καλάθι:

«Ήθελα να είμαι επιθετικός, να βγάλω φάσεις. Ήταν το 3ο, 4ο παιχνίδι μου πίσω μετά την απουσία μου λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Προσπαθώ απλώς να βγάλω φάσεις. Άλλες φορές αυτό δουλεύει, άλλες όχι. Αυτή τη φορά αυτό συνέβη».

Για το γεγονός ότι σημείωσε και αρκετούς πόντους με σουτ και όχι πηγαίνοντας προς το καλάθι:

«Τα ένιωθα καλά. Όταν βλέπεις την μπάλα να μπαίνει μέσα. Νομίζω ότι υπάρχει ένα επίπεδο που προσπαθώ να φτάσω. Σήμερα ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορείς όμως ποτέ να αισθανθείς άνετα. Σίγουρα, όταν βάζεις αυτά τα σουτ το παιχνίδι γίνεται πιο εύκολο. Είναι κάτι που ξέρω ότι είμαι ικανός, αλλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να βοηθήσω την ομάδα μου.

Πρέπει να βελτιώσω την άμυνά μου, να δημιουργήσω περισσότερα τρίποντα στους συμπαίκτες μου. Πρέπει να δουλέψω σε πολλά πράγματα. Αν βάζω τα σουτ όμως η δουλειά είναι πιο εύκολη μετά, βρίσκω ρυθμό και σκοράρω αποφεύγοντας τις επαφές».

Για το αν ήξερε πότε έφτασε τους 50 πόντους:

«Δεν θα πω ψέματα. Ήξερα όταν πήρα το ριμπάουντ γνώριζα ότι είχα 47 πόντους και ότι θα επιχειρούσα τρίποντο για να φτάσω τους 50 πόντους. Δεν δίστασα καθόλου, έβαλα σωστά τα πόδια μου, σούταρα και είδα την μπάλα να μπαίνει μέσα. Είναι στιγμές που δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένες, επειδή δεν ξέρεις αν θα έχεις ξανά τέτοια στιγμή. Είμαι χαρούμενος που δημιούργησα τέχνη.

Έχουμε άλλον έναν αγώνα στην Σάρλοτ την Τρίτη. Μας κλώτσησαν τον κ…λο την τελευταία φορά που παίξαμε αντίπαλοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε καλό μπάσκετ, γιατί είναι καλή ομάδα. Αυτό που έγινε σήμερα ανήκει στο παρελθόν.

Είναι ωραίο ότι σκοράραμε πολύ στα τελευταία παιχνίδια, αλλά πρέπει να παίζουμε καλύτερη άμυνα. Για να είμαστε καλύτεροι πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Είμαστε σε καλό σημείο, η ομάδα παίζει καλά, με αυτοπεποίθηση, επέστρεψε ο Μίντλετον, ο Χόλιντεϊ είναι επιθετικός, ο Λόπεζ κόβει σουτ, οι σουτέρ βάζουν σουτ. Ελπίζω να συνεχίσουμε να χτίζουμε καλές συνήθειες και να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας στο τέλος. Έχουμε όμως έναν αγώνα με δύσκολη ομάδα που μας έριξε 30-40 πόντους πριν μερικές εβδομάδες και έρχονται στο Μιλγουόκι, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το πού οφείλεται ότι έχει καλύτερα ποσοστά από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του:

«Απλώς δουλεύω. Είναι μέρες που θα βάλω σουτ και μέρες που θα τα χάσω. Πρέπει να τα πάρω όμως αυτά τα σουτ. Για εμένα, όταν παίρνω αυτά τα σουτ πιστεύω ότι δουλεύω για κάτι. Υπήρξαν παιχνίδια που δεν πήρα όσα τρίποντα ήθελα ή σουτ από μέση απόσταση ή δεν ήμουν επιθετικός. Η ομάδα όμως θέλει από εμένα να είμαι επιθετικός και αυτό προσπαθώ να κάνω. Κάποιες μέρες θα πηγαίνω προς το καλάθι, άλλες θα πηγαίνω στην βολή, άλλες θα σουτάρω, άλλες θα κάνω fade away. Η ομάδα όμως χρειάζεται να είμαι επιθετικός. Δεν εστιάζω λοιπόν στο πόσο efficient είμαι, αλλά να στηρίζομαι στα δυνατά μου σημεία».

Για το πώς ισορροπεί ανάμεσα στο να ζει την στιγμή και να μην θεωρεί δεδομένες τις 50αρες και στο να εστιάζει στο επόμενο παιχνίδι:

«Θέλω να βγάζω το καλύτερο από μέσα μου και κάποιες φορές είναι εξαντλητικό. Αυτός είμαι όμως. Είμαι εμμονικός με το παιχνίδι και αισθάνομαι ότι αν μείνω σε αυτό το παιχνίδι όπου νικήσαμε με 25 πόντους και έβαλα 50 πόντους - κάτι που είναι σπουδαίο - το επόμενο παιχνίδι δεν θα είναι τόσο καλό. Δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν. Εγώ πρέπει να μείνω ταπεινός, να φροντίσω το σώμα μου και να είμαι έτοιμος να παίξω με τους Χόρνετς σε 48 ώρες. Δεν σκέφτομαι το μέλλον, παρά αφήνω πίσω το παρελθόν, ζω το τώρα και κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι έτοιμος για αυτά που ακολουθούν».

Για το τι τον κάνει να αισθάνεται διαφορετικό στην “τέχνη” που δημιουργεί φέτος:

«Δεν θέλω να σταματήσω. Είναι εύκολο να αισθάνεσαι άνετα. Μου αρέσει όμως να νιώθω άβολα. Να έχω πίεση, να αφήνω τα πράγματα πίσω και να εστιάζω στο ότι θέλω περισσότερα. Έχω αυτή την νοοτροπία, γιατί πιστεύω ότι αυτή την νοοτροπία έχουν οι σπουδαίοι παίκτες. Δεν ήμουν πάντα έτσι, αυτό άλλαξε τα τελευταία 2.5 χρόνια. Ό,τι και να γίνει, καλό ή κακό, το αφήνω πίσω και εστιάζω στο επόμενο.

Ο Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, μετά δεύτερο, τρίτο, Αποσύρθηκε, επέστρεψε και κέρδισε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. Είναι εύκολο να νιώθεις ικανοποιημένος και αυτός δεν ήταν έτσι. Για εμένα αυτό είναι προσόν. Μιλάς για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Κόμπι Μπράιαντ, τον Στεφ Κάρι. Όλοι θα μπορούσαν να είναι ικανοποιημένοι με ένα πρωτάθλημα ή δύο. Μπόρεσαν όμως να το ξανακάνουν. Αυτό είναι προσόν. Για να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο πρέπει να φτιάξεις το μυαλό σου και έτσι δουλεύω. Καλό ή κακό, το αφήνω πίσω και εστιάζω στο επόμενο για να βελτιωθώ. Ακόμα ένα βήμα προς το να γίνω σπουδαίος, ό,τι είναι μπροστά μου.

Προσπαθώ να δημιουργήσω τέχνη και όταν φτάσω 38, 40 χρονών και αποσυρθώ θα μπορώ να κάθομαι με τα παιδιά μου και θα λέω “εδώ έβαλα 50 πόντους, εδώ 7, εδώ έκανα αυτό, εκείνο". Μπορεί να μου πουν ότι είμαι βαρετός και δεν θέλουν να δουν τα highlights μου, ότι έχουν ακούσει πολλά για εμένα και θέλουν απλώς να δουν… Σκούμπι Ντου.

Εγώ θα συνεχίσω να δημιουργώ όπως έκαναν παίκτες πριν από εμένα. Έτσι όπως μπορώ να πάω να παρακολουθήσω highlights του Μάτζικ Τζόνσον, του Γκαρνέτ, του Κόμπι, του Άιβερσον, του Ντουράντ, του ΛεΜπρόν, ο Τιμ Ντάνκαν. Έχουν δημιουργήσει τόση τέχνη και μπορούμε να την δούμε. Ελπίζω να δημιουργήσω κι εγώ τέχνη για τα παιδιά μου αν παίξουν μπάσκετ, που ελπίζω να το κάνουν, αλλά και για πολύ κόσμο. Κόσμο που θέλει να δει τα δικά μου παιχνίδια».

Για το πιστεύει ότι έφερε στους Μπακς ο Μίντλετον με την επιστροφή του:

«Κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο. Είναι απειλή, μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Σήμερα κάρφωσε, που είναι απίστευτο. Βγάζει φάσεις, μπορεί να βρει τον Χόλιντεί, τον Λόπεζ, να σουτάρει. Το ότι είναι στο παρκέ είναι πολυτέλεια. Καμία φορά ξεχνάς πόσο εύκολο είναι το παιχνίδι με αυτόν στο παρκέ. Αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και σταδιακά θα παίζει περισσότερο. Μπορούμε να σκοράρουμε απλώς επειδή είναι στο παρκέ. Με αυτόν μπορώ να σκοράρω πιο εύκολα, κάνει την ζωή μου πιο εύκολη. Ανυπομονώ να φτάσει στο 100% και να κάνει αυτό που κάνει. Να είναι ο money Middleton».

Για το πόσο πιστεύει ότι το διάστημα που απουσίασε αυτός και ο Μίντλετον βοήθησε τους συμπαίκτες του να βελτιωθούν παίζοντας περισσότερο:

«Σίγουρα χρειάζεται όλοι οι παίκτες να βγουν μπροστά όταν συμβαίνει αυτό. Πιστεύω ότι αυτό βγάζει το καλύτερό τους. Ο Κόνατον σουτάρει, ο Άλεν βγάζει βάσεις, ο Κάρτερ το ίδιο, ο Χόλιντεϊ παίζει σε άλλο επίπεδο με εμάς έξω. Βγήκε παίκτης της εβδομάδας κάποια φορά, ήταν σούπερ επιθετικός. Ο Πόρτις έκανε συνεχώς double-double. Ο Νουόρα μας έδωσε λεφτά. Τότε καταλαβαίνεις πόσο γεμάτη είναι η ομάδα και πόσο ταλέντο έχει. Είναι ωραίο όταν μένουμε εκτός και κάποια παιδιά βγαίνουν μπροστά και μας δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε νίκες».