Skip to main content

Η εθνική Κατάρ επιθυμεί να κάνει νατουραλιζέ τον Μόουζες Ράιτ

Η Εθνική Κατάρ του Θανάση Σκουρτόπουλου, φέρεται να θέλει να δώσει τη θέση του νατουραλιζέ παίκτη στο ρόστερ της στον σέντερ του Ολυμπιακού, Μόουζες Ράιτ.

Ο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών, Μόουζες Ράιτ φάινεται πως είναι ο ιδανικός "υποψήφιος" για τη θέση του νατουραλιζέ παίκτη στην εθνική ομάδα του Κατάρ, την οποία προπονεί ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Μάλιστα, φέρεται να έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε καλό κλίμα, με τον Ράιτ να είναι πρόθυμος να αγωνιστεί. Εξυπακούεται πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δώσει σχετική έγκριση στον 26χρονο ώστε να αγωνιστεί με την εθνική του Κατάρ την διάρκεια των παραθύρων τους μήνες του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου.

Η Ευρωλίγκα ωστόσο έχει συμφωνία σε ισχύ με την FIBA, ώστε να σταματούν οι αγώνες κατά τη περίοδο διεξαγωγής των παραθύρων τον Φεβρουάριο, όχι όμως και τον Νοέμβριο, όπου οι παίκτες ενδέχεται να μην μπορούν να αποχωρήσουν από τους συλλόγους τους, εφόσον τους χρειάζονται σε περίοδο κανονικής ροής αγώνων, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός.

Ο Μόουζες Ράιτ την περασμένη σεζόν με τα ερυθρόλευκα, αγωνίστηκε σε 17 αγώνες της Ευρωλίγκας, ερχόμενος μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου ώστε να καλύψει το κενό στη ρακέτα μετά τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Στους αγώνες αυτούς, βοήθησε αρκετά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, καταγράφοντας 8.1 πόντους και 2.9 ριμπάουντ ανά αγώνα.