Skip to main content

Elite league: Η ψηφοφορία των προπονητών ανέδειξε για MVP τον Ρονάλντο Σέγκου

Τον MVP, τον προπονητή και τους κορυφαίους νέους της κανονικής περιόδου ψήφισαν οι προπονητές των 16 ομάδων της Elite League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Μετά την ολοκλήρωση της συναρπαστικής μέχρι και το τελευταίο… δευτερόλεπτο κανονικής περιόδου της Elite League Ερρίκος Ντυνάν και λίγο πριν την έναρξη των playoffs και play out, οι προπονητές των 16 ομάδων της κατηγορίας κλήθηκαν να επιλέξουν τους κορυφαίους.

MVP o Ρονάλντο Σέγκου

Στην ψηφοφορία των προπονητών για τον πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου πρώτευσε με διαφορά ο Ρονάλντο Σέγκου. Ο 23χρονος γκαρντ βοήθησε το Ψυχικό να τερματίσει στην πρώτη θέση έχοντας 19,2 πόντους (84,3% στις βολές, 54,9% στα δίποντα, 37,3% στα τρίποντα), 3,9 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 18,4 στην αξιολόγηση σε 31:34 κατά μέσο όρο. Ο Αμερικανός άσος ήταν πρώτος σκόρερ με 576 πόντους και δεύτερος στην αξιολόγηση με 551 βαθμούς.

Ο Σέγκου συγκέντρωσε εννιά ψήφους, δύο πήρε ο Μιχάλης Καμπερίδης (Τρίτων), ενώ από έναν πήραν οι Νίκος Καμαριανός (Μαρούσι), Γιώργος Κουκάς (Ψυχικό), Τάιλερ Πίτερσον (Παπάγου), Κεβιόν Τέιλορ (Ηρακλής) και Παναγιώτης Τσάμης (Τρίτων).  

Καλύτερος προπονητής ο Γιώργος Ρεμεντέλας

Ο Γιώργος Ρεμεντέλας επελέγη κορυφαίος προπονητής της κατηγορίας από τους συναδέλφους του στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Ο άνθρωπος που βρίσκεται 20 χρόνια στο Ψυχικό οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου με 21 νίκες και 9 ήττες. Εντός έδρας το Ψυχικό είχε 12 νίκες και 3 ήττες, ενώ εκτός έδρας 9 νίκες και 6 ήττες.

Ο πολύπειρος προπονητής έλαβε επτά ψήφους από τους υπόλοιπους προπονητές της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Ακολούθησαν με τρεις ψήφους ο Μιχάλης Κουρής (Παπάγου) και ο Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτων), ενώ από μία ψήφο έλαβαν οι Κώστας Δελέγκος (Κόροιβος Αμαλιάδας), Αλέξης Καρατζάς (ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ) και Παντελής Μπούτσκος (Ηρακλής).

Καραγιαννίδης και Τσάμης οι καλύτεροι νέοι

Το βραβείο για τον καλύτερο νέο παίκτη της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, θέτοντας ως όριο τα 25 έτη του bonus για τις ομάδες της κατηγορίας, μοιράστηκε στα δύο, καθώς ισοψήφησαν ο Αντώνης Καραγιαννίδης και ο Παναγιώτης Τσάμης, που πήραν από τέσσερις ψήφους.

Ο 21χρονος σέντερ, που παραχωρήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ, είχε σημαντικό ρόλο στον Αίαντα Ευόσμου μετρώντας σε 30 συμμετοχές 9 πόντους (54,6% στις βολές, 54,1% στα δίποντα, 37,5% στα τρίποντα), 7,1 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ, 1,1 κλεψίματα, 1,7 τάπες και 14 στην αξιολόγηση σε 25:06 κατά μέσο όρο.

Ο επίσης 21χρονος Τσάμης, που αγωνίζεται κι αυτός στις θέσεις των ψηλών, έπαιξε στον Τρίτωνα με τη μορφή του διπλού δελτίου από τον Ολυμπιακό. Σε 30 εμφανίσεις είχε κατά μέσο όρο 8 πόντους (54,2% στις βολές, 58,7% στα δίποντα, 31,7% στα τρίποντα), 7,5 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ, 0,8 κλεψίματα, 1,4 τάπες και 14,2 στην αξιολόγηση σε 21:32.

Δύο ψήφους έλαβε ο Γιάννης Καρακώστας (Παπάγου) και από έναν οι Κωνσταντίνος Ιατρίδης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Λευτέρης Καραλευθέρης (ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ), Παναγιώτης Κόης (Παπάγου), Περικλής Κουρουπάκης (Χαρίλαος Τρικούπης), Νάσος Μπαζίνας (Αγρίνιο) και Ορφέας Στασινός (Μαρούσι).

*Οι προπονητές των 16 ομάδων της Elite League Ερρίκος Ντυνάν είχαν δικαίωμα επιλογής από όλους τους παίκτες ή τεχνικούς της κατηγορίας με εξαίρεση τη δική τους ομάδα.