Skip to main content

Χαρίλαος Τρικούπης – Ενίσχυση με Καλογιαννίδη (pic)

Ακόμα ένα μεταγραφικό κτύπημα για τον Χαρίλαο Τρικούπη, με την ομάδα του Μεσολογγίου να ανακοινώνει την απόκτηση του Φίλιππου Καλογιαννίδη.

Ο 29χρονος παίκτης φόρεσε την περσινή σεζόν την φανέλα του Αίαντα Ευόσμου, έχοντας 7,6 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ.

Αναλυτικά:

«Καλωσορίζουμε στη πόλη μας το Φίλιππο Καλογιαννίδη, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα της ομάδας μας τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ είναι γεννημένος στις 15 Μαΐου του 1994 και έχει ύψος 1.93. Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά μπάσκετ στο Μαρούσι, όπου έμεινε για 2 σεζόν (2010-2012). Τα επόμενα 3 χρόνια αγωνίστηκε με τον Ερμή Λαγκαδά στο πρωτάθλημα της Α2, για να ακολουθήσει μια πενταετία στα γήπεδα της Basket League με τις φανέλες των Τρικάλων (2015-2018), του Ρεθύμνου (2018-2019) και του Κολοσσού Ρόδου (2019-2020). Η επόμενη διετία τον βρίσκει να αγωνίζεται ξανά στη Θεσσαλονίκη με τη φανέλα της Γέφυρας στη Β’Εθνική, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε με τον Αίαντα Ευόσμου στην Elite League, όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 7.6 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 0.8 κλεψίματα. Ο Φίλιππος επίσης είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίχτης του Χαριλάου Τρικούπη δήλωσε τα εξής:

”Είμαι πανευτυχής που έγινα κι εγώ μέλος της οικογένειας του Χαρίλαου Τρικούπη και των ανθρώπων του Μεσολογγίου. Μου έδειξαν πλήρη εμπιστοσύνη από την πρώτη επαφή που κάναμε. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω να επιτευχθούν οι στόχοι που θα τεθούν από την ομάδα κι εύχομαι να έρθουν πολύ όμορφες στιγμές. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε αυτό τον υπέροχο και φανταστικό κόσμο της ομάδας!».