Skip to main content

Ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς στο Superbasket: «Προτιμώ πάντα η δουλειά μου να μιλάει για μένα»

 Ένας εκ των κορυφαίων ξένων παικτών της Elite League, ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς μίλησε στο superbasket.gr, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, οπού θα αγωνίζεται με την φανέλα του Πανερυθραϊκού.

 Ο Σέρβος γκαρντ/σμολ φόργουορντ έχει αποδείξει πολλές φορές τις εξαιρετικές του ικανότητες, αλλά και τον ηγετικό του ρόλο. Πέρσι βοήθησε τον Τρίτωνα να πετύχει τον στοχο της ανόδου στην Basket League, όντας πρωταγωνιστής της ομάδας των Σεπολίων, έχοντας κατά μέσο όρο 15.6 πόντους με 3.2 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά αγώνα στην Elite League.

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 2019, φορώντας τα χρώματα της Ελευθερούπολης, ενώ έπαιξε στον Τρίτωνα στο δεύτερο μισό της περιόδου 2022-2023.

mano3.jpg

Ο Πανερυθραϊκος αγωνίστηκε φέτος για όγδοη φορά στην ιστορία του στην Elite League, υπό τις οδηγίες του κόουτς Δημήτρη Χουχουλή, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από την σεζόν 2000-2001, δηλαδή εδώ και 23 χρόνια. Η ομάδα των "κόκκινων" είχε προκριθεί στα playoffs της ανόδου, τόσο την σεζόν 2020-2021, όσο και την σεζόν 2022-2023, οπού αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό Β' και το Μαρούσι αντίστοιχα. Την περσινή χρονιά, ιδιαίτερα πήγε μέχρι τα ημιτελικά του Final 4 της Elite League, ένας ιδιαίτερος θεσμός, οπού αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το ανανεωμένο πρωτάθλημα της δεύτερης εν τη τάξει κατηγορίας. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:
 
Την προηγούμενη Κυριακή (13/8), ανακοινώθηκε η μεταγραφή σου στον Πανερυθραικό. Ποιες είναι οι προσδοκίες για την νέα σεζόν με τους κόκκινους; Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις σκέψεις σου για την νέα αγωνιστική σεζόν.
 
"Όσον αφορά τις προσδοκίες, θέλουμε να είμαστε υγιείς σε ολόκληρη τη σεζόν και να συνεχίσουμε να πιέζουμε ο ένας τον άλλον στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, ίσως να κερδίσουμε αυτή τη νίκη που χάθηκε πέρσι. Να οικοδομήσουμε τη χημεία που είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα χρειαστεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν και την πρόκληση που θα αντιμετωπίσω με τον νέο σύλλογο. Νομίζω ότι είμαστε και οι δύο προετοιμασμένοι για μια ιστορική σεζόν. Αισθάνομαι πραγματικά τιμή που θα φορέσω τη φανέλα του Πανερυθραϊκού φέτος. Γνωρίζοντας πόσο σπάνια υπογράφονται ξένοι παίκτες εκεί, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνουν, να είμαι μέρος αυτού του οργανισμού".
 
Έχεις αγωνιστεί πολλές σεζόν στην Elite League. Θα ήθελα να μας μιλήσει για το επίπεδο και τον ανταγωνισμό που έχει το πρωτάθλημα
 
"Είμαι πολύ χαρούμενος που το επίπεδο του πρωταθλήματος γίνεται καλύτερο κάθε χρόνο. Οι σύλλογοι επενδύουν περισσότερο και νομίζω ότι βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο για να κάνουν αυτό το πρωτάθλημα ακόμα καλύτερο από ποτέ".
 
Manojlovic-Nemanja-agrinio-eleftheroupoli.jpg
 
Την περσινή σεζόν στην Elite League είχε μια γεμάτη στατιστική κάρτα. Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι για την φετινή σεζόν; Ποιες είναι οι απαιτήσεις και πόσος μεγάλος ανταγωνισμός υπάρχει στο πρωτάθλημα;
 
"Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για τον εαυτό μου, προτιμώ πάντα η δουλειά μου να μιλάει για μένα. Ελπίζω να παραμένω υγιής και με λίγη τύχη να μπορώ να βοηθήσω τον Πανερυθραϊκό να πετύχει αυτό που επιθυμεί και να αποδεικνύω συνεχώς ότι τα βραβεία του MVP δεν δίνονται χωρίς λόγο".
 
Πώς ήταν η εμπειρία στο Final 4 της Elite League; Πόσο ανταγωνιστικοί θεωρείς ότι ήταν οι αγώνες;
 
"Όλη η διοργάνωση του Final 4 ήταν καταπληκτική. Τους βγάζω το καπέλο, ήταν πραγματικά υπέροχη. Το καλύτερο σημείο σε όλα αυτά ήταν ότι γράψαμε ιστορία με τον Τρίτωνα και ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε. Ήταν χαρά μου να είμαι μέρος αυτής της διοργάνωσης και ελπίζω φέτος να σας ξαναδώ όλους εκεί με τα κόκκινα του Πανερυθραϊκού".