Skip to main content

Μούτσιος: «Ελπίζω να βγάλουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα στο γήπεδο»

Για την προετοιμασία του Μεσολογγίου και το επερχόμενο πρωτάθλημα της Elite League, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio, ο προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη, Ηλίας Μούτσιος.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Μεσολογγίου μίλησε:

Για την προετοιμασία του Χαρίλαου Τρικούπη: «Έχουμε παίξει 2-3 φιλικά περισσότερο για να “σπάσουμε” τη ρουτίνα των παιδιών, όχι για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Κρατάμε σίγουρα ότι η ομάδα είναι με πολύ μεγάλη διάθεση, έχει νιάτα, έχει διάθεση να πιέσει και να τρέξει. Ελπίζουμε να μοντάρουμε όλα τα καινούργια παιδιά με κάποια απ’ τα παλιά που κρατήσαμε, ώστε να βγάλουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα στο γήπεδο».

Για το «1st Mesologgi Basketball Tournament»: «Είναι πάρα πολύ δυνατό τουρνουά. Το διαφημίζουμε γιατί, ενώ πριν λίγα χρόνια το διοργανώναμε συνέχεια, με τον covid και όλα τα υπόλοιπα σταματήσαμε να το εξελίσσουμε και να το διαμορφώνουμε. Οπότε φέτος αποφασίσαμε να ξαναβάλουμε τις βάσεις, γιατί είναι ένα εξαιρετικό τουρνουά για την πόλη και τις ομάδες που έρχονται. Πρώτα απ’ όλα για την ομάδα μας και δεύτερον για να γνωρίσουν και την ομάδα από κοντά. Άρα είναι και για τουριστικούς λόγους και για τους φιλάθλους και για όλα. Ο κόσμος του Μεσολογγίου σε κάθε τουρνουά δίνει βροντερό παρών. Δεν έχουμε κάνει ακόμα τα αποκαλυπτήρια στον κόσμο. Θα είναι το πρώτο φιλικό προετοιμασίας με κόσμο».

Για τις ομάδες του τουρνουά: «Δεν νομίζω ότι έχει κανείς εικόνα στο ομαδικό επίπεδο. Τα παιδιά που βρίσκονται στις ομάδες τα γνωρίζουμε, οπότε στο ατομικό έχουμε εικόνα. Όλα αυτά τα χρόνια οι προπονητές μεταξύ τους γνωρίζονται, οπότε έχουμε μια ιδέα για το τι θ’ αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, αυτή η εποχή δεν είναι για τέτοιου είδους συμπεράσματα όσον αφορά το scouting των αντιπάλων. Όλοι οι προπονητές στο τουρνουά θα δουν αν τα πράγματα που έχουν δουλέψει αυτές τις 15-20 μέρες έχουν ανταπόκριση απ’ τους παίκτες και σε ποιο βαθμό».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League: «Εκτός από 2-3 ομάδες που στα χαρτιά δείχνουν ένα επίπεδο πάνω απ’ όλους, όλες οι υπόλοιπες ομάδες θ’ αρκεστούν στο ν’ αποφύγουν τα πολύ δύσκολα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που φαίνεται να ξεχωρίζουν, όμως όλοι οι υπόλοιποι δείχνουν ότι θα είναι στην ίδια ταχύτητα. Θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».