Skip to main content

Ζορμπάς:Να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το επόμενο ματς και να πάμε βήμα-βήμα»

Ο Ηρακλής επιβλήθηκε με 75-73 του Μίλωνα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και ο φόργουορντ/σέντερ των θεσσαλονικιών, Θωμάς Ζορμπάς, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio μιλώντας για τον αγώνα με τον Μίλωνα , την φετινή Elite League.

Aναλυτικά όσα είπε :

Για τη νίκη επί του Μίλωνα: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε το ξεκίνημα που θέλαμε κυρίως στα εκτός έδρας, οπότε ήταν υποχρεωτικό, κατ’ εμέ, να κερδίσουμε. Ήταν ένα πολύ ωραίο και απαιτητικό ματς. Είχαμε μείνει στην τακτική του προπονητή μας, γι’ αυτό ήμασταν μες στο παιχνίδι. Μέχρι το ημίχρονο τα πράγματα πήγαιναν όπως θέλαμε, παρ’ ότι ήμασταν λίγο άστοχοι. Στο 2ο ημίχρονο μπήκαμε αποφασιστικά και μπορέσαμε να το πάρουμε. Στο τέλος έγινε ντέρμπι, αλλά φύγαμε με θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν είναι στόχος το Final-4 ανόδου: «Δε πιστεύω τόσο στα φαβορί που ξεκινούμε να λέμε από νωρίς, γιατί βλέπουμε ότι κι αυτά χάνουν από ομάδες που θεωρητικά είναι αουτσάιντερ. Σίγουρα είναι στόχος, αλλά αυτό που κοιτάω σαν επόμενο στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι. Να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το επόμενο ματς και να πάμε βήμα-βήμα».

Για το αν νιώθουν πίεση σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής που ψάχνει την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια»: «Η αλήθεια είναι πως αυτή η πίεση υπάρχει και απ’ τη διοίκηση και απ’ τους οπαδούς ταυτόχρονα, οι οποίοι είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας μας. Δεν τους αρέσει πολύ ούτε ταιριάζει με την ιστορία του Ηρακλή ότι αγωνίζεται στην Elite League, όλοι πιστεύουμε ότι πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Basket League. Είναι μια έξτρα πίεση, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να το εκλάβουμε ως θετικό, να το χρησιμοποιήσουμε ως κίνητρο. Είναι όλα στο χέρι μας».

Για το εκτός έδρας παιχνίδι (11/11) με τον Χαρίλαο Τρικούπη: «Πρέπει να δείξουμε μια αντίδραση στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε αυτή τη νίκη. Είναι ένα “πρέπει” κι αυτό, να κερδίζουμε και εκτός έδρας, ώστε να μπορέσουμε ν’ ανέβουμε κι εμείς βαθμολογικά. Ναι μεν είναι αρχή ακόμα, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα μάς ακολουθάει σε όλο το πρωτάθλημα».

Για τη φετινή Elite League: «Είναι πολύ πιο απαιτητικό πρωτάθλημα από πέρυσι. Φαίνεται και απ’ τις πρώτες 6 αγωνιστικές, όπου όλοι κερδίζουν όλους, δε μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Κάθε ματς είναι απαιτητικό, πιο δύσκολο απ’ το προηγούμενο, η πίεση μεγαλύτερη, οπότε σίγουρα είναι πολύ δυνατό».

Για το τι θέλει να βελτιώσει ο ίδιος: «Προσωπικά θέλω να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα στην άμυνα, γιατί πιστεύω πως από εκεί ξεκινάει το μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στη θέση που παίζω. Ξέρω τα χαρακτηριστικά μου, είμαι αλτικός, με γρήγορα πόδια και θέλω να βελτιώσω αυτό για να παίζω άμυνα και τις άλλες θέσεις. Πιστεύω είναι αυτό που θα με πάει ένα επίπεδο παραπάνω».