Skip to main content

Γράβας: «Η περσινή σεζόν αποτελεί οδηγό για φέτος»

Για τον στόχο του Ερμή Σχηματαρίου, το σερί νικών μετά το κακό ξεκίνημα στην Elite League αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι με την Ελευθερούπολη, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Δημήτρης Γράβας.

Αναλυτικά ο παίκτης του Ερμή μίλησε:

Για τις τρεις σερί νίκες μετά το 0-3 του ξεκινήματος: «Όπως έχει δείξει η Elite League από πέρυσι κιόλας, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες ξέρουν να κερδίζουν και παλεύουν για να κερδίσουν σε αυτήν την κατηγορία. Στην αρχή είχαμε κάποια θέματα τραυματισμών, δεν είχαν έρθει κάποιοι παίκτες, ο ένας ξένος μας δε μπορούσε ένα παίξει στα πρώτα ματς, πηγαίναμε με συστήματα ανάγκης και διάφορα άλλα προπονητικά τρικ, που δε μάς βγήκαν, και γι’ αυτό ήρθαν τα κακά αποτελέσματα. Είμαστε μια νέα ομάδα και όσο περνάει ο καιρός βρίσκουμε τη συνοχή μας, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και από ‘δω και στο εξής η πορεία μας θα είναι ανοδική».

Για τον φετινό στόχο του Ερμή Σχηματαρίου: «Πάντα εμείς οι παίκτες με τους προπονητές θέτουμε ψηλά τον πήχη, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Πιστεύω ότι στο φετινό πρωτάθλημα οι πρώτες θέσεις, με αυτούς που είναι εκτός play-offs και τους από κάτω θα είναι 1-2 νίκες διαφορά. Δε μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, γιατί έως τώρα οι εκπλήξεις είναι αρκετές. Η ομάδα πέρυσι τερμάτισε στην 8η θέση και αυτή η θέση αποτελεί “οδηγός” για φέτος. Πάντα οι ομάδες θέλουν να φτάνουν ένα “σκαλί” παραπάνω και νομίζω ότι αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος για τη φετινή σεζόν».

Για το επερχόμενο ματς (11/11) με την Ελευθερούπολη: «Σίγουρα δεν έχουμε άλλο περιθώριο για απώλεια βαθμών στη έδρα μας. Αυτό έχει ένα βαθμό παραπάνω πίεσης, αλλά νομίζω ότι αγωνιστικά οι παίκτες όσο νιώθουμε ο ένας τον άλλον δίπλα στο παρκέ και όσο μιλάμε, δυναμώνουμε και επικοινωνούμε στην άμυνα, η έδρα μάς δίνει παραπάνω ώθηση. Η Ελευθερούπολη είναι μια πολύ δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα, ξέρει να παίζει εκτός έδρας, οπότε θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα κάνουμε τη δουλειά μας και πιστεύω θα τα καταφέρουμε στο τέλος».

Για τον Ζακ Μπράιαντ: «Είναι ευλογία που τον έχουμε και που γενικά υπάρχει ένας τέτοιος παίκτης στην κατηγορία. Είναι για υψηλότερο επίπεδο, αλλά είμαστε ευγνώμονες που τον έχουμε. Μας βοηθάει, βγαίνει μπροστά τις δύσκολες ώρες και όπως το πάει θα… σπάσει κάθε ρεκόρ».

Για τον αντικαταστάτη του Τσάρλι Ντάνιελς, Στέφεν Τσουκουεμέκα: «Ο Στεφ είναι ένα πιο έμπειρο παιδί απ‘ τον Ντάνιελς που έφυγε, ο οποίος γνωρίζει τον ρόλο του και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν τον έχω δει πολύ καλά, αλλά έδειξε καλά δείγματα γραφής στο 1ο ματς και νομίζω ότι κι αυτός θα ταιριάξει με το υπόλοιπο σύνολο πάρα πολύ καλά».