Skip to main content

Μαστρογιαννόπουλος: «Θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή να επιστρέψει στην Α1»

Ο Ηρακλής βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, μετρώντας επτά συνεχόμενες νίκες, με τον Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο, ενόψει του αγώνα με την Ελευθερούπολη, να μιλά για την αγωνιστική κατάσταση και τους στόχους του «Γηραιού», αλλά και την απόφαση του να φορέσει την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά ο Μαστρογιαννόπουλος μίλησε:

Για το παιχνίδι με την Ελευθερούπολη: «Ερχόμαστε από ένα σερί 7 νικών και η Ελευθερούπολη από μια ήττα, πιστεύω, εκτός προγράμματος. Αυτά τα ματς που είναι ντέρμπι δεν έχουν να κάνουν με το τι έγινε την προηγούμενη η αγωνιστική. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, το οποίο θα καθορίσει αρκετά θεωρώ. Προετοιμαζόμαστε όπως σε κάθε παιχνίδι, ωστόσο είναι μια πολύ σημαντική αναμέτρηση».

Για τις 7 σερί νίκες που έχουν: «Κάναμε μια ήττα στην έδρα μας απ’ τη ΝΕΜ και θέλαμε να κάνουμε ένα μεγάλο “διπλό” στην Νέα Ερυθραία για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε πρώτα απ’ όλα για ‘μας και μετά εννοείται για την ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι “χτίστηκε” και η ψυχολογία, αλλάξαμε και προπονητή. Το σημαντικότερο είναι η ψυχολογία μας, ότι πάμε στους αγώνες με τη λογική ότι δε θα χάσουμε».

Για το αν άλλαξε κάτι στην ομάδα ο κόουτς Διονύσης Αγγέλου: «Νομίζω πως είναι η ψυχολογία που άλλαξε κυρίως. Πρόσθεσε 2-3 πράγματα σαν προπονητής, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι είναι η ψυχολογία σημαντικότερη. Δεν άλλαξε κάτι στους παίκτες. Πέρασε ο καιρός, ήρθαν τρεις καινούργιοι παίκτες, “δέσαμε” περισσότερο, φτιάξαμε την ψυχολογία μας κι έτσι ήρθαν και οι νίκες. Δεν είναι ότι βάλαμε κάτι ή έκανε κάτι μαγικό ο κόουτς Αγγέλου».

Για τον στόχο του Ηρακλή: «Πρώτος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι να έχουμε πλεονέκτημα έδρας, να είμαστε στους πρώτους τέσσερις. Από ‘κει και πέρα, δε θα έλεγα ότι έχουμε πολύ βατό πρόγραμμα, γιατί βλέπουμε πως όλοι κερδίζουν όλους, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Νομίζω πως οι πρώτοι 8 κάπως έχουν ξεκαθαρίσει, το θέμα είναι η κατάταξη. Πιστεύουμε σε εμάς, όμως έχουμε χαμηλά το κεφάλι, δε θέλουμε να κάνουμε μεγάλες σκέψεις. Βήμα-βήμα, παιχνίδι-παιχνίδι και θα δούμε πού θα φτάσουμε».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Έχω μια ελευθερία θεωρητικά, αλλά αυτό βγαίνει μέσα απ’ την ομάδα, με βοηθάει και η ομάδα σε αυτό δηλαδή. Με τιμάει το να είμαι στον Ηρακλή και να έχω έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάντα θα κάνω ό,τι μού ζητηθεί. Ακόμη κι αν δεν έχω πρωταγωνιστικό ρόλο θέλω να βοηθάω την ομάδα».

Για την απόφασή του το περασμένο καλοκαίρι να πάει στην Ηρακλή: «Αποφάσισα να έρθω στην Elite League και νομίζω ότι έκανα σωστή επιλογή. Θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή να επιστρέψει στην Α1. Από ‘κει και πέρα, θα δούμε, κανείς δεν ξέρει τη συνέχεια».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ηρακλή: «Τα πάω καλά με την ομάδα, με τους φιλάθλους της ομάδας, εκλαμβάνω μια αγάπη. Δεν το περίμενα είναι η αλήθεια, αλλά έδειξε η ομάδα ότι με θέλει και τη νέα χρονιά, ήθελα κι εγώ να βρίσκομαι εδώ, οπότε συμφωνήσαμε και για τη νέα σεζόν».