Skip to main content

Ερμής Σχηματαρίου: Χωρίς τον Οικονόμου στον πάγκο του, στο ματς με τον Ηρακλή για το Final Four της Elite League (vid)

Ο Νίκος Οικονόμου οδήγησε τον Ερμή Σχηματαρίου στο Final Four της Elite League, όμως ο ίδιος δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην κάμερα του Action 24, ένας οικογενειακός λόγος τον αναγκάζει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, με την ομάδα του Σχηματαρίου να καλείται να αγωνιστεί χωρίς τον προπονητή της απέναντι στον Ηρακλή, με έπαθλο την νίκη – πρόκριση για τον «τελικό» της Κυριακής, που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στην Basket League.

Αναλυτικά:  

"Δεν θα βρίσκομαι εδώ. Είναι κάτι που δεν είναι εφικτό να αλλάξει. Η μεγάλη μου κόρη έχει την ορκομωσία της στην Αμερική και θέλω να περευρεθώ. Κάποιες φορές κάποια πράγματα είναι πάνω από το μπάσκετ.

Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Από τη μία είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρυερεθώ σε μία τόσο σημαντική στιγμή της οικογένειάς μου, αλλά από την άλλη είμαι στεναχωρημένος γιατί ο Ερμής είναι δικό μου παιδί. Αλλά τελικά τα πραγματικά μας παιδιά είναι πολύ πιο δυνατά από τις ομάδες. Σε κάποια πράγματα στη ζωή, όλα γίνονται για κάποιον λόγο.

Αλλά σε όλο το τουρνουά (σσ. στο Final Four) πρώτος προπονητής θα είναι ο άμεσος συνεργάτης μου, ο κ. Σίσκος. Και τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό. Οι ημερομηνίες ήταν γνωστές εδώ και 2-3 μήνες, το γνωρίζαμε αυτό.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον άμεσο συνεργάτη μου, αλλά και στα παιδιά. Το τουρνουά είναι τρεις μέρες. Ας κερδίσει ο καλύτερος. Το τι θα κάνω εγώ (σσ. αν θα βλέπω τον αγώνα από το κινητό μου) αφήστε το. Πρωταγωνιστές είναι τα παδιά. Αυτοί πρέπει να δείξουν χαρακτήρα σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Δεν είναι οι προπονητές οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες είναι. Να δούμε πώς θα πάει το Final Four. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Κάναμε τα πάντα -και εγώ από τη μεριά μου και η ομάδα- για να βρεθούμε στο Final Four. Επειδή εγώ ήξερα ότι υπάρχει περίπτωση να λείψω, γιατί δεν γνωρίζαμε τις ακριβείς ημερομηνίες, δεν θα μπορούσα να το στερήσω αυτό από την ομάδα. Δεν σημαίνει ότι δεν θα κάναμε τα πάντα για να πάμε στο Final Four. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες".