Skip to main content

Elite League – Η βράβευση των κορυφαίων της σεζόν (pics)

Πανιώνιος και Ηρακλής δίνουν την δική τους μάχη για την άνοδο στην Basket League, με την ΕΟΚ, στο περιθώριο της μεγάλης αναμέτρησης των Άνω Λιοσίων, να βραβεύει τους κορυφαίους της σεζόν που ολοκληρώνεται, στην Elite League.  

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Πριν την έναρξη του αγώνα Πανιώνιος-Ηρακλής, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων παικτών και του προπονητή του πρωταθλήματος της Elite League Ερρίκος Ντυνάν της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

MVP: Ζακ Μπράιαντ

Ο Ζακ Μπράιαντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης χάρη στις εμφανίσεις του τόσο με τον Ερμή Σχηματαρίου στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, όσο και με τον Μίλωνα στη συνέχεια, με αμφότερες τις ομάδες να φτάνουν στο Final 4. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε την περίοδο έχοντας μ.ο. 19,7 πόντους.

To βραβείο απένειμε ο Roberto Greco, CEO του Ερρίκος Ντυνάν.

Καλύτερος προπονητής: Δημήτρης Λιόγας

Ο Δημήτρης Λιόγας ψηφίστηκε καλύτερος προπονητής για το συνολικό του έργο στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο 57χρονος τεχνικός οδήγησε την ομάδα του στην έκτη θέση της κανονικής περιόδου με 16 νίκες και 14 ήττες, ενώ στη συνέχεια ήρθε ο αποκλεισμός από τον Μίλωνα στα play off.

To βραβείο απένειμε ο Νίκος Νικολόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Καλύτερος νέος παίκτης: Γιάννης Καρακώστας (Παπάγου)

Ο Γιάννης Καρακώστας ψηφίστηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος. Ο 20χρονος γκαρντ ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του Παπάγου, που τερμάτισε στην ένατη θέση της κανονικής περιόδου αλλά μέσω των play in έπαιξε στα playoffs όπου και αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο.

To βραβείο απένειμε ο Δήμος Ντικούδης, Μέλος του Δ.Σ της ΕΟΚ και Υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων.

Καλύτερος Έλληνας παίκτης: Πέτρος Γερομιχαλός (Νεανική Εστία Μεγαρίδος)

Ο Πέτρος Γερομιχαλός, συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδας, που τερμάτισε τέταρτη στην κανονική περίοδο, αλλά αποκλείστηκε στα playoffs από τον Ηρακλή. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 17,8 πόντους (77,5% στις βολές, 50,5% στα δίποντα και 36,6% στα τρίποντα), 6,7 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 1,9 κλεψίματα, 1 τάπα και 19,6 στην αξιολόγηση σε 33,1 λεπτά κατά μέσο όρο.

To βραβείο απένειμε ο Κώστας Τσαρτσαρής Υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ.

Καλύτερη πεντάδα

Νίκος Γκίκας (Πανιώνιος), Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (Ηρακλής), Ζακ Μπράιαντ (Ερμής Σχηματαρίου/Μίλων), Πέτρος Γερομιχαλός (Νεανική Εστία Μεγαρίδας) και Δημήτρης Κακλαμανάκης (Πανιώνιος).

Tα βραβεία απένειμε ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, Κομισάριος της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών

Σκόρερ: Κρίστιαν Μπράντφορντ (Νεανική Εστία Μεγαρίδας), 657 π.

Ριμπάουντ: Δημήτρης Κακλαμανάκης (Πανιώνιος), 261 ριμ.

Ασίστ: Νίκος Γκίκας (Πανιώνιος), 241 ασ.

Κλεψίματα: Κωνσταντίνος Ευστρατίου (ΑΟ Μυκόνου), 60 κλ.

Κοψίματα: Γιάννης Σαχπατζίδης (Δόξα Λευκάδας), 37 κ.

Αξιολόγηση: Ζακ Μπράιαντ (Ερμής Σχηματαρίου/Μίλων) 686

Τα βραβεία απένειμαν ο Νίκος Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος και, ο Ιωάννης Ντάλλας, CEO του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.