Skip to main content

Από τον Ερμή στον Βίκο Ιωαννίνων ο Γράβας

Ακόμα ένα μεταγραφικό κτύπημα για τον Βίκο Ιωαννίνων, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Γράβα.

Την σεζόν που μας πέρασε, ο 31χρονος φόργουορντ έφτασε στο Final Four της Elite League, με την φανέλα του Έρμη Σχηματαρίου, έχοντας 9,8 πόντους και 5,1 ριμπάουντ σε 35 συμμετοχές.  

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση των Vikos Φalcons ανακοινώνει την προσθήκη του Δημήτρη Γράβα στο ρόστερ της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Ο Δημήτρης είναι 31 ετών, έχει ύψος 2,00μ. και αγωνίζεται στη θέση του forward. Είναι πρωταθλητής της Α2 (Elite League) τη σεζόν 2021-22 με την Καρδίτσα και έχει αγωνιστεί και αυτός στη Basket League.

Την περασμένη σεζόν ο Γράβας αγωνίστηκε στην ομάδα του Ερμή Σχηματαρίου έχοντας σε 35 αγώνες που αγωνίστηκε 27 λεπτά μ.ο. συμμετοχή, 9,8 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ. Την αγωνιστική χρονιά 2022-23 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ελευθερούπολης, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο με 12.2 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά μέσο όρο, ενώ τη σεζόν 2020-2021 βρέθηκε στο Μεσολόγγι, με το οποίο αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Δημήτρης ξεκίνησε το μπάσκετ από την ΑΕΛ και την πόλη της Λάρισας, από όπου και κατάγεται. Η μπασκετική του πορεία στα πρώτα του βήματα περιλαμβάνει τις ομάδες: ΓΣ Αμπελώνας (Γ’ Εθνική), Άρης Θεσσαλονίκης (εφηβικό), Στρατώνι (Β’ Εθνική), Μαντουλιδης (Γ’ Εθνική), Μαχητές Δόξας Πεύκων (Β’ Εθνική - Α2), Προμηθέας Πατρών (A1), Δόξα Λευκάδας (Elite League), Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολόγγιου (Basket League), ΑΣ Καρδίτσας (Elite League), ΓΣ Ελευθερούπολη (Elite League) και Ερμής Σχηματαρίου (Elite League).

Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Γράβας αναφέρει:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που από σήμερα αποτελώ κομμάτι της ομαδας των Βίκος Φαlcons. Ο κόουτς Μούτσιος με έπεισε με το πλάνο και τους στόχους της ομάδας και η απόφαση μου να έρθω στην πόλη των Ιωαννίνων ήταν σχετικά εύκολη. Στόχος της ομάδας είναι να παίξει όμορφο μπάσκετ, να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων να αγαπήσουν το αθλημα. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ωστε η ομάδα μας να φτάσει οσο δυνατόν πιο ψηλα.»