Skip to main content

ΧΑΝΘ: Με Μπουσβάρο στην Elite League

Τα ηνία της ΧΑΝΘ, ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Elite League, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μπουσβάρος.

Αναλυτικά:

«Η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με ένα έμπειρο και καταξιωμένο τεχνικό, τον  Δημήτρη Μπουσβάρο (στην φωτο με τον πρόεδρο της ΧΑΝΘ Ιωάννη Σωσσίδη) , ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του προπονητή της ανδρικής μας ομάδα η οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Elite League ενώ παράλληλα αναλαμβάνει υπεύθυνος όλων των αγωνιστικών τμημάτων.

Επίσης, ο Ανδρέας Καραπιπερίδης που πρόσφατα οδήγησε ως κόουτς την ομάδα του Ελληνικού κολεγίου στην κατάκτηση του Παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος, ανανέωσε την συνεργασία του με την ΧΑΝΘ αναλαμβάνοντας την καθοδήγηση της εφηβικής ομάδας.

H επιλογή δυο προπονητών με μεγάλη εμπειρία και επιτυχίες σε αναπτυξιακό επίπεδο σχετίζονται με την αταλάντευτη επιλογή της ΧΑΝΘ να διατηρεί στο επίκεντρο της προσπάθειας της το αναπτυξιακό μπάσκετ, εστιάζοντας στη σωστή εκμάθηση του basketball και στη διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων με σεβασμό στον αντίπαλο και στον συμπαίκτη.

Αναλυτικότερα:

Ο Δημήτρης Μπουσβάρος ξεκίνησε ως αθλητής από τις Ακαδημίες της ΧΑΝΘ για να μετακομίσει αργότερα στον Άρη με τον οποίο έκανε και το ντεμπούτο του στην Α1 κατηγορία. Πλην του Άρη αγωνίσθηκε σε ΠΑΟΔ, Δημόκριτο, Ερμή Λαγκαδά και Νέστωρα.

Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή καλαθοσφαίρισης (Α κατηγορίας) έχοντας εργαστεί μεταξύ άλλων σε Ήφαιστο, Αχιλλέα Τριανδρίας, Αία Ευόσμου, Μακεδονικό.

Στον Άρη εργάσθηκε ως Υπεύθυνος αγωνιστικών Τμημάτων του Αναπτυξιακού Προγράμματος (2 πρωταθλήματα ΕΚΑΣΘ με την εφηβική ομάδα). Στην διάρκεια της πανδημίας βρέθηκε στον πάγκο της ανδρικής και εφηβικής ομάδας του Μαντουλίδη.

Κατά την τελευταία τριετία διετέλεσε ως  επικεφαλής Ομοσπονδιακός προπονητής στην Βόρεια Ελλάδα και στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ (διετέλεσε κόουτς της Εθνικής Κ15). «Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση του τμήματος μπάσκετ συνολικά βασιζόμενοι στις αρχές που διέπουν διαχρονικά την ΧΑΝΘ. Προτεραιότητα μου όλα αυτά τα χρόνια  προπονητικά ήταν η χρησιμοποίηση και η ανάδειξη νέων παικτών παράλληλα με τη σωστή εκμάθηση των βασικών ,και την εκπαίδευση στην ομαδική νοοτροπία. Φέτος υπάρχει η ευχάριστη συγκυρία συμμετοχής της ΧΑΝΘ στην Elite League. Θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια με βάση τους στόχους που θέσαμε. Παράλληλα θέλουμε να βοηθήσουμε παιδιά που θέλουν να κάνουν το step up και έχουν κίνητρο να αγωνιστούν στην Α2 κατηγορία», δήλωσε ο Δ, Μπουσβάρος.

ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΙΔΗΣ

Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης ανανέωσε την συνεργασία του με την ΧΑΝΘ κι από φέτος αναλαμβάνει προπονητής της εφηβικής μας ομάδας και παράλληλα υπεύθυνος των Ακαδημιών. Ο κόουτς Καραπιπερίδης είναι γεννημένος στην Καβάλα στις 16/12/1976. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Indiana State University, με ειδικότητα στην προπονητική και στη βιοκινητική (exercise science).

Διετέλεσε βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Indiana State University. Σαν πρώτος προπονητής εργάστηκε σε:  Γέφυρα(2019-21), Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας(2017-19, άνοδος στην Α2),ΚΣ Πολυγύρου(2016-17), Χ.Α.Ν.Θ. (2015-16, άνοδος στην Β΄ Εθνική) ΑΣ ΠΑΟΚ (2022), Αριστοτέλη Επανομής (2012-13), ΚΣ Μακεδονικός (2009). Ως βοηθός ο Ανδρέας Καραπιπερίδης είχε στο ενεργητικό του συνεργασίες με τις Χ.Α.Ν.Θ., ΜΕΝΤ, Καβάλα, Μαντουλίδη ενώ  έχει μεγάλη διαδρομή και στο αναπτυξιακό μπάσκετ.

Κατέκτησε την 1η θέση του πανελλήνιου παιδικού πρωταθλήματος με τον Μαντουλίδη το 2006 και την 1η θέση στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ.

Ως προπονητής του Ελληνικού Κολεγίου ο Ανδρέας Καραπιπερίδης οδήγησε λίγες ημέρες πριν την ομάδα στην κατάκτηση του παγκόσμιου σχολικού πρωταθλήματος ενώ πανηγύρισε δυο φορές (back to back) το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα».