Skip to main content

Πανερυθραϊκός: Ενισχύεται με Πετανίδη

Δεύτερο καλοκαιρινό μεταγραφικό κτύπημα για τον Πανερυθραϊκό, με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν την συμφωνία τους με τον Κυριάκο Πετανίδη.

Ο 23χρονος σέντερ αγωνίστηκε τις δύο τελευταίες σεζόν στην Elite League, με την φανέλα του Αίαντα Ευόσμου,  με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας μονοετούς διάρκειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δεύτερη καλοκαιρινή κίνηση για την ομάδα μας

Η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Πανερυθραϊκού ΑΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Κυριάκο Πετανίδη, ο οποίος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 23χρονος σέντερ (5, 2.06), που τις τελευταίες δύο χρονιές αγωνίστηκε με τον Αίαντα Ευόσμου στην Elite League, έρχεται για να ενισχύσει τον Πανερυθραϊκό στη ρακέτα του εν όψει των υποχρεώσεών του, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Κυριάκος ξεκίνησε την πορεία του από τα τμήματα υποδομής του Αετού Κιλκίς, του Αρη και του ΠΑΟΚ, ξεκινώντας αργότερα στον Αρη σε επίπεδο Ανδρών για δύο χρόνια, προτού την τελευταία διετία φορέσει την φανέλα του Αίαντα Ευόσμου, με τον οποίο την περασμένη αγωνιστική περίοδο σημείωσε κατά μέσο όρο 5.2 πόντους και 3.6 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ανέφερε τα εξής: «Είναι η πρώτη φορά, που φεύγω από τη Βόρεια Ελλάδα και χαίρομαι που το κάνω, για να βρεθώ στον Πανερυθραϊκό, έναν πολύ καλά οργανωμένο σύλλογο που κάθε μέρα κάνει βήματα μπροστά και μου δίνει την ευκαιρία να ζήσω αυτή την εμπειρία. Μου άρεσε ήδη να παίζω ως αντίπαλος της ομάδας, η εικόνα της εξέδρας στο Κλειστό Στέλιος Καλαϊτζής, και ειδικά με την παρουσία των παιδιών της Ακαδημίας, ήταν πολύ ξεχωριστή και είμαι πολύ χαρούμενος που, πλέον, θα ζω αυτή την ατμόσφαιρα ως παίκτης της ομάδας. Ο Πανερυθραϊκός είναι μια οικογένεια κι ένα πολύ καλά οργανωμένο σωματείο, κάτι που με κάνει να χαίρομαι που θα είμαι μέλος του. Γνωρίζω τα καλύτερα για τον κόουτς Χουχουλή, που με προσέγγισε με εξαιρετικό τρόπο, και ανυπομονώ να γνωρίσω τον ίδιο και τους συμπαίκτες μου, με στόχο να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους της ομάδας».

Καλωσορίζουμε τον Κυριάκο στη μεγάλη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την φανέλα του Πανερυθραϊκού.