Skip to main content

ΑΕ Ψυχικού: Απέκτησε τον Γκόλαντα

 Η ομάδα του Ψυχικού ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου γκαρντ Χριστόφορου Γκόλαντα, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα εφήβων του Παναθηναϊκού.

H ανακοίνωση της ΑΕ Ψυχικού:

«Η διοίκηση της ΑΕ Ψυχικού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Χριστόφορο Γκόλαντα και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» της.

Ο Χριστόφορος Γκόλαντας είναι γεννημένος στις 27/1/2006 και με ύψος 1.96 αγωνίζεται σαν combo guard. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα εφήβων (Κ18) του Παναθηναϊκού με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ καθώς και τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων. Επίσης με την ομάδα του Παναθηναϊκού κατέκτησε την 5η θέση στο διεθνές τουρνουά της ΕΟΚ, Rising Stars U18 και συμμετείχαν στο “Adidas Next Generation Tournament”.

Ο Χριστόφορος ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από πολύ μικρή ηλικία, κάτι το οποίο ήταν αναπόφευκτο, καθώς πατέρας του είναι ο Παναγιώτης Γκόλαντας, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα στο Ελληνικό μπάσκετ τις δεκαετίες του 80 και του 90 με την ομάδα της Λάρισας, του Ηρακλείου και της Κομοτηνής.

Η Ολύμπια Αργολίδας ήταν η ομάδα στην οποία ο Χριστόφορος έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα το 2015 σε ηλικία 9 ετών.

Το 2022 αναδείχτηκε με την Ολύμπια, πρωταθλητής παίδων στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΚ, ενώ πανηγύρισε και την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΚ με την ανδρική ομάδα.

Τη σεζόν 2022-23, ο Χριστόφορος Γκόλαντας με την φανέλα της Ολύμπιας Αργολίδας, αναδείχθηκε 1ος σκόρερ στο ανδρικό πρωτάθλημα Α1 ΕΣΚΑΚ, 1ος σκόρερ στον όμιλο του πανελλήνιου πρωταθλήματος Κ21, ενώ επιλέχθηκε και στην μικτή Rising Stars με την οποία κατέκτησε την 3η θέση του τουρνουά της Ομοσπονδίας.

Ο Χριστόφορος Γκόλαντας είναι διεθνής με την Εθνική παίδων (Κ16).

Χριστόφορε καλώς ήρθες !».